10 feluri în care poţi mânca un avocado

Avocado este unul dintre cele mai populare ingrediente. Este delicios, conţine grăsimi sănătoase şi 20 de nutrienţi esenţiali printre care fibre, potasiu, vitamina E, complexul de vitamine B şi acid folic. Vrei să incluzi acest fruct minunat în dieta ta de zi cu zi? Îţi dăm noi câteva idei!
  • Publicat:

Avocado este unul dintre cele mai populare ingrediente. Este delicios, conţine grăsimi sănătoase şi 20 de nutrienţi esenţiali printre care fibre, potasiu, vitamina E, complexul de vitamine B şi acid folic. Vrei să incluzi acest fruct minunat în dieta ta de zi cu zi? Îţi dăm noi câteva idei!

Mousse de Ciocolată

Pune în blender un avocado curăţat alături de 30 de grame de pudră de cacao crudă. 60 ml de lapte de migdale, 2 linguriţe de unt de migdale şi stevia, după gust. Ornează cu fructe de pădure, mentă sau midgale coapte.

Dressing pentru salată

Un dressing cremos perfect pentru salatele de vară şi pentru persoanele care nu consumă lactate. Amestecă la blender un avocado, sucul de la 2 limete, 3 linguri ulei de măsline, 60 ml de apă, 1 linguriţă de oţet de mere, un căţel de usturoi tocat, jumătate de linguriţă de sare de Himalaya şi un vârf de piper negru. Adaugă apă pentru a ajusta consistenţa sosului.

Guacamole

Pisează cu o furculiţă un fruct de avocado, adaugă ceapă tăiată mărunt, o roşie toccata mărunt, o linguriţă suc de lămâie sau lime, jumătate de linguriţă de ardei iute. Adaugă coriandru proaspăt tăiat, sare şi piper după gust.

Smoothie

Amestecă în blender o mână de spanac, 2 mere verzi, 1 avocado , 2 linguri seminţe de chia şi o ceaşcă de apă. Mixează ingredientele şi apoi savurează acest smoothie cremos şi delicios!

Îngheţată de avocado

Ai nevoie de 2 fructe de avocado, 30 grame de miere de albine, 60 ml de lapte de cocos (poţi opta şi pentru lapte de migdale), un vârf de sare  şi suc de limetă. Amestecă toate ingredientele într-un blender până obţii o consistenţă fină. Pune amestecul la congelator cel puţin 2 ore sau peste noapte.

Pesto de Avocado

Avocado îi dă o consistenţă fină acestui sos de pesto  – perfect pentru paste, tăiţei din dovlecel sau bruschete. Poate fi folosit şi ca substitute pentru maioneză în sandvişuri. Ai nevoie de o legătură mare de busuioc, 2 fructe de avocado bine coapte, 30 grame de seminţe de cânepă sau nuci, 3 căţei de usturoi,  ulei de măsline extra-virgin, sare şi piper după gust. Amestecă toate ingredientele într-un blender până obţii consistenţa dorită.

Ouă umplute cu avocado

Reinventează reţeta clasică de ouă umplute adăugând avocado în compoziţie. Foloseşte reţeta de guacamole pentru a umple ouălele.!

Ou în avocado

Această combinaţie este o gustare bogată în proteine şi grăsimi sănătoase. Taie un avocado în jumătate şi scoate sâmburele. Pune un ou în interior şi apoi lasă-le la cuptor pentru 15 minute.

Budincă din seminţe chia, lime şi avocado

Un mod rapid şi sănătos de a-ţi potoli pofta de ceva dulce!
Ingrediente de care ai nevoie:  cutie de lapte de cocos,jumătate de avocado, 3 linguri de seminţe de chia, sucul de la 2 limete, câteva picături de stevia pentru a îndulci. Combină toate ingredientele într-un blender şi mixează-le timp de 30- 60 de secunde. Poate fi consumată imediat, dar va căpăta o consistenţă mai groasă dacă o laşi la frigider timp de 30 de minute.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Avocado, ridicat la nivel de artă
Avocado, ridicat la nivel de artă
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: