Spike Lee, Gena Rowlands şi Debbie Reynolds au primit, sâmbătă seară, Oscaruri onorifice

Academia de film americană le-a înmânat premii onorifice regizorului Spike Lee şi actriţelor Gena Rowlands şi Debbie Reynolds - reprezentată de nepoata sa -, într-o gală care a avut loc sâmbătă, la Hollywood, şi care a deschis sezonul trofeelor din cinema ce va culmina cu ceremonia Oscarurilor, informează Mediafax.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Spike Lee, Gena Rowlands şi Debbie Reynolds au primit, sâmbătă seară, Oscaruri onorifice

Academia de film americană le-a înmânat premii onorifice regizorului Spike Lee şi actriţelor Gena Rowlands şi Debbie Reynolds – reprezentată de nepoata sa -, într-o gală care a avut loc sâmbătă, la Hollywood, şi care a deschis sezonul trofeelor din cinema ce va culmina cu ceremonia Oscarurilor, informează Mediafax.

The Governors Awards Gala a avut loc sâmbătă seară, la Ray Dolby Ballroom din Hollywood & Highland Center din Los Angeles, şi a beneficiat de prezenţa unor vedete de la Hollywood, printre care s-au numărat Meryl Streep şi Denzel Washington. Gala Oscarurilor onorifice – The Governors Awards este un eveniment anual, un preambul al ceremoniei Oscarurilor, care, în 2016, va avea loc pe 28 februarie.

Spike Lee, în vârstă de 58 de ani, s-a remarcat în domeniul cinematografiei independente, graţie unor filme precum „Pizzeria lui Sal/ Do The Right Thing” (1989) şi lungmetrajul biografic „Malcolm X” (1992). A fost de două ori nominalizat la Oscar – în 1990, pentru scenariul original al filmului „Do The Right Thing”, şi în 1998, pentru documentarul „4 Little Girls”.

O altă sărbătorită a serii, Gena Rowlands, în vârstă de 85 de ani, care, ca şi Lee, a primit un premiu Oscar onorific pentru contribuţia la dezvoltarea cinematografiei, are o carieră care se întinde pe durata a aproape şapte decenii şi o filmografie bogată, de peste 40 de lungmetraje, în rândul cărora se remarcă filme precum „O femeie dominată/ A Woman Under the Influence” (1974) şi „Gloria” (1980) – ambele regizate de soţul ei, John Cassavetes, şi care i-au adus nominalizări la Oscar.

Debbie Reynolds, care a primit premiul Jean Hersholt Humanitarian pentru activităţile sale caritabile, nu a putut participa la eveniment, deoarece, recent, a suferit o operaţie chirurgicală, iar perioada de convalescenţă va fi una lungă. Debbie Reynolds, care a devenit celebră cu rolul din „Cântând în ploaie/ Singin’ in the Rain” (1952), a susţinut numeroase campanii de strângeri de fonduri şi de conştientizare în rândul populaţiei a problemelor cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu maladii mintale şi este membru fondator al fundaţiei de caritate Thalians. A fost nominalizată la Oscar cu rolul din filmul „Indestructibila Molly Brown/ The Unsinkable Molly Brown” (1964).

Printre laureaţii din anii trecuţi ai Honorary Awards se află actori precum Steve Martin, Lauren Bacall şi Robert Redford, iar o serie de actori celebri de la Hollywood implicaţi în acţiuni filantropice, precum Angelina Jolie, Elizabeth Taylor şi Oprah Winfrey, au fost recompensaţi cu Jean Hersholt Humanitarian Award.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030