Theta Healing. Vindecarea vine din subconştient

Cu toţii avem frici, traume emoţionale şi convingeri limitatoare care sunt bine ascunse în subconştientul nostru din vremea copilăriei. Ce-ai zice dacă cineva ar putea să le scoată de acolo şi să le înlocuiască cu gânduri pozitive şi emoţii benefice? Nu-ai aşa că ai vrea să încerci să vezi cum e?
  • Publicat:
Theta Healing. Vindecarea vine din subconştient

Cu toţii avem frici, traume emoţionale şi convingeri limitatoare care sunt bine ascunse în subconştientul nostru din vremea copilăriei. Ce-ai zice dacă cineva ar putea să le scoată de acolo şi să le înlocuiască cu gânduri pozitive şi emoţii benefice? Nu-ai aşa că ai vrea să încerci să vezi cum e?

Ştiam câte ceva despre undele cerebrale şi despre frecventele emise de creier. Auzisem şi despre Teta Healing, acea terapie care reuşeşte să lucreze cu programele, emoţiile şi traumele bine ascunse în subconştient şi care îţi influenţează, fără să realizezi, comportamentul tău zilnic.

Dar am vrut să experimentez pe pielea mea. Şi aşa am ajuns la Oltea Tudose, terapeut şi instructor de Theta Healing (contact @olteatudose.com) cu care, pe lângă că am discutat despre terapie, frecvente şi unde cerebrale, am şi făcut o şedinţa de Theta Healing.

Despre frecvenţele creierului 

Creierul uman produce în permanentă impulsuri electrice, numite unde cerebrale (beta, alfa, teta şi delta), iar combinaţia acestora determină starea de conştiinţă a unei persoane.

Fiecare moment, experienţă, stare, implică un puzzle unic de unde cerebrale. Undele beta (starea conştientă) sunt asociate gîndirii logice şi rezolvării problemelor concrete. Undele alfa (starea de visare) creează acea stare mentală a relaxării şi meditaţiei, fiind practic legătură dintre starea beta şi teta. Undele teta (subconştientul) definesc acele momente în care simţi că ceva nu e în regulă sau ai impulsul de a face ceva fără să ai vreun motiv, făcând tranziţia de la conştient la inconştient.

În subconştient sunt ascunse amintiri, senzaţii, emoţii, convingeri, traume care, chiar dacă nu sunt accesibile în starea de veghe, influenţează tot ceea ce facem. Starea teta este foarte puternică, fiind comparabilă cu o aşa-zisă transă în care sunt copiii când se joacă pe calculator sau cei care merg desculţi pe cărbuni încinşi. Iar undele delta (sau inconştientul) sunt prezente în timpul somnului profund, ele rămân active atunci când toate celelalte unde cerebrale încetează să-şi facă simţită prezenţa.

Vindecarea emoţională în starea teta

Oltea mi-a povestit despre întâlnirea ei cu Vianna Stibal, cea care a pus bazele acestei terapii, şi care este convinsă că atunci când atingi starea teta poţi să vindeci răni emoţionale din trecut, poţi să te eliberezi de traume, frici sau convingeri care te limitează şi îţi influenţează negativ alegerile din plan conştient.

Tot ea mi-a explicat că cercetătorii au descoperit că anumite unde cerebrale (în special alfa şi teta) pot: elibera stresul şi reduce substanţial manifestările anxioase; facilita o relaxare fizică profundă şi o claritate mentală; creşte abilitatea de comunicare;  îmbunătăţi sincronizarea celor două emisfere cerebrale; dezvolta imaginaţia spontană şi gândirea creativă; reduce durerea, oferi o stare de bine şi pot stimula producerea de endorfine. Prin urmare, dacă observi un tipar de gândire sau unul comportamental distructiv, negativ sau care nu îţi face bine, în starea teta te poţi debarasa de el şi îl poţi înlocui cu un program pozitiv şi benefic.

Pe scurt, Theta Healing este o tehnică de meditaţie şi o filozofie spirituală, o metodă de antrenament pentru minte, corp şi spirit care îţi permite să te eliberezi de convingerile limitatoare şi să îţi trăieşti viaţa liber, fără obstacole ajunse în subconştientul tău din cauza educaţiei, traumelor sau a emoţiilor negative.

Experienţa mea cu Theta Healing

După ce la prima întâlnire Oltea mi-a vorbit despre frecvenţele creierului, despre starea teta şi despre descoperirea legăturii cu Creatorul, la a două întâlnire am fost eu cea care am povestit anumite convingeri şi frici de care aş fi vrut să scap.

Eram extrem de curioasă cum va reuşi Oltea să mă aducă în starea teta (ştiu oameni care meditează intens câteva zeci de minute pentru a putea experimenta această frecvenţa). Shortcut-ul folosit de terapeutul Theta Healing a fost pe cât de simplu, pe atât de eficient. Şi, credeţi-mă, nu sunt o persoană care se relaxează uşor (am multe gânduri şi idei care îmi umblă prin minte extrem de nedisciplinate).

 

Am închis ochii şi m-a pus să îmi vizualizez inima care ieşea prin tălpi şi se ducea până în centrul pământului; încărcată cu energia curată a apelor şi a naturii inima mea intra înapoi în corp, ieşea prin creştet şi mă învăluia cu o lumină pură. Nu ştiu ce forţă au avut cuvintele Oltei, dar mi-au stimulat într-atât imaginaţia, încât, parcă am simţit răcoarea apelor. Apoi, m-a purtat într-o călătorie în univers, printre lumini colorate şi curcubee multicolore. Cuvintele ei şoptite reuşeau să creeze imagini sugestive şi o stare de linişte incredibilă.

Toate grijile, gândurile şi problemele se topiseră în lumina albă şi strălucitoare. Aici, în acest spaţiu creat cu ajutorul vorbelor ei şi al imaginaţiei mele, părea că totul este posibil, că e doar linişte, calm şi iubire. Cu acordul meu, Oltea a început să şteargă programele de frică, anumite emoţii negative şi traume din copilărie. Şi mai ştiu că mi-a spus ceva de un download de iubire necondiţionată. Îmi amintesc doar senzaţia de bine, de pace interioară şi de calm pe care, sincer, nu prea le mai experimentasem în ultima vreme.

Ştiu doar că atunci când am deschis ochii eram puţin ameţită, ca şi cum mă trezisem dintr-un vis adânc, deşi, până la un punct, am fost extrem de conştientă. Am plecat simţindu-mă mai uşoară şi cu o senzaţie de linişte ce a persistat mai mult timp. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”