Cu cat esti mai grasa, cu atat poluezi mai mult

Persoanele care atarna greu la cantar au nevoie de mai multa mancare decat ceilalti (deci consuma mai multe re­surse), se deplaseaza mai greu si in gene­ral cu autovehicule, de unde re­zulta un con­sum mai mare de combustibil si eliminarea de noxe in atmosfera.
  • Publicat:
Cu cat esti mai grasa, cu atat poluezi mai mult
Cu cat esti mai grasa, cu atat poluezi mai mult

Cum ce? Atmosfera, desigur. Aceasta este concluzia unui controversat studiu britanic conform caruia persoanele supra­ponde­rale ar contribui la incalzirea globala.

Oa­me­nii de stiinta ne si explica cum este po­sibil asa ceva: persoanele care atarna greu la cantar au nevoie de mai multa mancare decat ceilalti (deci consuma mai multe re­surse), se deplaseaza mai greu si in gene­ral cu autovehicule, de unde re­zulta un con­sum mai mare de combustibil si eliminarea de noxe in atmosfera.

Din studiul britani­ci­lor mai aflam ca un obez are nevoie zilnic de cel putin 2.960 de calorii pentru a face fata unor activitati simple, cu 18% mai mult decat o persoana normoponderala.

In prezent, circa 40% din populatia glo­bu­lui este supraponderala, avand un indice de masa corporala peste 30, iar Organi­za­tia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca pana in 2015 acest procent aproape se va dubla. 

Organic, natural sau fals?

Noua ta crema de fata te incanta peste masura, doar ti-ai achizitionat-o de la un stand de produse organice, nu? N-am vrea sa-ti taiem elanul, dar se prea poate sa fie un produs ca oricare altul.

Organizatia Consumatorilor de Produse Organice din Statele Unite atrage atentia ca marci cunoscute din industria de frumusete si ingrijire folosesc chiar si pentru produsele inscriptionate cu „organic” sau „natural” un ingredient deosebit de toxic.

Este vorba despre 1,4-Dioxane, substanta despre care se spune ca provoaca anumite forme de cancer, disfunctii renale si probleme respiratorii. Cauta-l pe eticheta!

Noi nu ne temem de gripa porcina!

Gripa porcina? Pana aici i-a fost! Caldura si umiditatea din timpul verii i-ar putea veni de hac temutului virus, spun oamenii de stiinta de la Universitatea Oregon, Statele Unite, care si-au intemeiat supozitia pe comportamentul general al celorlalte virusuri raspunzatoare de aparitia gripei sezoniere.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
De ce preferam orezul?
De ce preferam orezul?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân