8 sfaturi pentru a reduce riscul unui atac de cord şi a preveni un accident vascular cerebral

Uneori, schimbările pe care le faci în stilul tău de viaţă pot să reducă şansele de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Urmează aceşti paşi!
  • Publicat:
8 sfaturi pentru a reduce riscul unui atac de cord şi a preveni un accident vascular cerebral

Uneori, schimbările pe care le faci în stilul tău de viaţă pot să reducă şansele de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Urmează aceşti paşi!

Urmează un program de exerciţii în fiecare zi!

Activitatea fizică moderată scade şansele unui atac de cord. Faceţi exerciţii timp de 30 minute pe zi, cinci zile pe săptămână. De asemenea, plimbatul şi înotul pot face minuni. În celelalte două zile, optaţi pentru un  antrenament de forţă, cum ar fi ridicarea greutăţilor.

Dacă ai un program strict, încercă să împarţi exerciţiile. Optează pentru o plimbare de 15 minute dimineaţa şi o alta înainte de prânz.

Stabileşte-ţi obiectivele pentru pierderea în greutate!

Dacă eşti supraponderal sau obez, nu trebuie să te subţiezi pentru a reduce riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Dacă pierzi 5% până la 10% din greutatea ta, colesterol, tensiunea arterială şi glicemia vor scădea.

Protejează-ţi inima!

Respectă tratamentul prescris de medic.  Dacă apar reacţii adverse, cere ajutorul unui specialist.

Mânâncă bine!

Dacă respecţi o dietă sănătoasă, poţi scădea şansele de a avea o boală de inimă. Din regimul tău de viaţă nu trebuie să lipsească

  • fructele
  • legumele
  • cereale integrale
  • peştele
  • carnea slabă

Stai departe de alimentele procesate sau preparate care sunt adesea bogate în sare şi conţin şi mult zahăr adăugat. De asemenea, Sunt, de asemenea, umpluţi cu conservanţi.

Bea alcool, dar  ai grijă la cantitate!

Alcoolul îţi poate ajuta inima, dar atunci când îl consumi cu grijă. Consumul excesiv creşte riscul de hipertensiune arterială, atac de cord şi accident vascular cerebral.

Dacă eşti femeie, te poţi rezuma la o băutură pe zi. Dacă eşti bărbat, poţi consuma chiar două, dar nu depăşi, totuşi, această cantitate. Unele studii demonstreză că între consumul de alcool şi cancer există o legătură strânsă. Şi încă un amănut care nu trebuie trecut cu vederea. Băuturile amestecate şi berea pot lăsa urme adânci asupra organismului nostru.  De asemenea, băutorii de bere acumulează grăsime în exces, bărbaţii pe abdomen şi torace, iar femeile pe şolduri şi fese.

Mănâncă ciocolată!

Împrieteneşte-te cu ciocolata neagră, dar asigură-te că are cel puţin 70% cacao. Ciocolata neagră conţine substanţe nutritive care îţi protejează inima. Rămâi fidelă porţiilor mici, astfel încât să nu câştigi în greutate.

Nu fuma!

Fumatul creşte dramatic riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral. Discută cu medical tău şi vezi cum poţi renunţa la acest viciu.. Ba mai mult, vei face prietenilor şi familiei o favoare, deoarece fumatul pasiv poate duce, de asemenea, la boli de inimă.

Acordă atenţie simptomelor!

Nu spera că vor pleca. Consultă medicul dacă simţiţi ceva neobişnuit, cum ar fi scurtarea respiraţiei, modificări ale ritmului inimii sau oboseală extremă. De asemenea, urmăreşte durerea de maxilar sau spate, greaţa sau vărsăturile, transpiraţiile sau simptomele asemănătoare gripei.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”