3 Stiluri de arte martiale pentru linistea ta

Un spirit neclintit, un trup antrenat, gratios si viguros, o atitudine remarcabila si sentimentul deosebit al sigurantei de sine. Acestea sunt doar cateva dintre avantajele practicarii artelor martiale pentru femei. Rezultatul este socant pentru orice ata
  • Publicat:
3 Stiluri de arte martiale pentru linistea ta
3 Stiluri pentru linistea ta

Siguranta intr-o lume dura
Violenta fizica si cea conjugala au devenit din nefericire una dintre cele mai importante probleme chiar si in societatea actuala asa-zis sigura, moderna si supertehnologizata. Iar o femeie, in special daca se plimba neinsotita, este din nefericire „prada perfecta” pentru infractori. Ce sa mai spunem de situatiile deloc rare in care bijuteriile purtate la vedere, celularul sau poseta par de-a dreptul invitatii la jaf… Ei bine, chiar nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru orice exista rezolvari, iar pentru situatii in care viata, integritatea corporala sau bunurile iti sunt pereclitate, solutia are cateva mii de ani vechime.

Artele martiale au fost create in special pentru a da de capat acestei probleme: cum sa invingi un adversar mai puternic fizic, sau mai agresiv. Desi la prima vedere pare de-a dreptul incredibil, istoria artelor martiale este literalmente plina de astfel de exemple. Abordarea artelor martiale trebuie facuta fara nici un fel de complex legat de infatisare, lipsa de forta fizica sau timiditate; nimeni nu s-a nascut puternic ca un tigru si iute ca un soim! Toate calitatile psihice, in primul rand, si apoi fizice se pot mult imbunatati printr-o abordare corecta si antrenamente potrivite. Tot ce trebuie este bunavointa, rabdare si renuntarea la mentalitatea de victima sigura!

Frumoasa primavara
Wing Chun este un stil de Kung Fu total aparte, care se numara printre cele peste 300 de stiluri din marea familie a artelor martiale chinezesti. Este de fapt unic intre toate artele martiale, pentru ca este singurul stil de lupta conceput si creat integral de o femeie. Cu peste 200 de ani in urma, Calugarita Ng Mai a scapat cu bine din incendierea Templului Shaolin. Sub atenta sa indrumare, singura ei discipola a dus stilul la perfectiune. In onoarea ei, calugarita a denumit acest stil: Frumoasa Primavara, adica Wing Chun in limba chineza! Stilul se caracterizeaza prin miscari suple si precise, economie de miscare si atacul punctelor vitale ale corpului uman. Era stilul practicat de Bruce Lee!

Siguranta chiar si in razboi!
Krav Maga este denumirea artei martiale predata trupelor speciale si armatei israeliene. Dezvoltata sub realitatea dura a razboiului, Krav Maga este una dintre cele mai temute si respectate forme de lupta. Tehnica Krav Maga este de fapt un „blend” intre cele mai eficiente miscari din kickbox, judo, aikido, kung fu. Antrenamentele sunt solicitante, presiunea psihica foarte mare, insa rezultatul este deosebit, tinand cont ca in Statele Unite numarul practicantelor este in crestere, cea mai cunoscuta fiind Jennifer Lopez. Se pune accentul in special pe lupta in medii si in conditii cat mai apropiate de viata cotidiana: baruri, strazi intunecate, lift, metrou.

Castiga in orice situatie
Situatia in care o femeie este trantita la pamant de catre un agresor este atat de terifianta, incat nici o reprezentanta a „sexului slab” nu vrea sa isi imagineze asa ceva, darmite sa incerce sa lupte din aceasta pozitie aparent dezavantajoasa. Dar, pe de alta parte, lumea artelor martiale ofera intotdeauna solutii pentru situatii limita… Kyokushin Budo Kai este stilul care duce lupta un pic mai departe decat am crede. Acest stil revolutionar, combinatie intre cel mai dur stil de karate – Kyokushin, si cele mai eficiente tehnici de judo si jiu jitsu, priveste lupta ca pe un intreg, unde totul este permis, atat timp cat castigi sau cel putin pleci nevatamat. In sistemul Budo Kai se lupta folosind orice tehnica eficienta care duce la rezultatul scontat: lovituri de pumn, picior, cot, genunchi, orice miscare este permisa, inclusiv proiectari, si, apanajul stilului, lupta la sol, in care se urmareste imobilizarea adversarului prin tehnici asupra articulatiilor mainilor si picioarelor, sau strangulari.

– Nu confunda artele martiale cu Tae Bo sau cu alte activitati ce mimeaza lupta, stilurile de lupta au scopuri si metode total diferite! 
– Un corp sanatos este unul dintre principalele scopuri si in artele martiale. 
– Frica este un instinct perfect normal, orice ai face este acolo! Pana si cei mai mari maestri ai luptei o recunosc, trebuie doar sa fii mai puternica decat frica si sa o faci sa lucreze pentru tine.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Exercitii fizice in familie
Exercitii fizice in familie
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”