Alimente impotriva disfunctiilor erectile

Da, exista astfel de alimente, accesibile oricui. Insa nu-ti imagina ca sunt vreun soi de afrodisiace cu efecte “pseudo-miraculoase”. Vorbim despre...
  • Publicat:
Alimente impotriva disfunctiilor erectile
Alimente impotriva disfunctiilor erectile

Da, exista astfel de alimente, accesibile oricui. Insa nu-ti imagina ca sunt vreun soi de afrodisiace cu efecte “pseudo-miraculoase”. Vorbim doar de alimente cu multe beneficii pentru sanatate.

1. Sucul de rodie

Un studiu american a ajuns la concluzia ca sucul de rodie, consumat regulat, lupta impotriva disfunctiilor erectile. Participantii la acest studiu au observat o amelioarare vizibila a functiei erectile dupa numai cateva saptamani.

Cum functioneaza? Unii oameni de stiinta s-au gandit la efectele antioxidantilor din rodie, altii sustin ca rodiile de fapt protejeaza monoxidul de azot (NO) din organism, un compus chimic indispensabil pentru erectie.

2. Strugurii si pomelo

Strugurii si pomelo dau un adevarat “start” functiei erectile, dar numai in cazul in care sunt consumate in mod frecvent si intr-o cantitate considerabila. Aceste fructe contin naringenin, un flavonoid care se gaseste si in medicamentele pentru tratarea disfunctiilor erectile (ele inhiba o enzima partial responsabila de aparitia disfunctiilor erectile).

Mai mult decat atat, un alt studiu a demonstrat ca un consum moderat de pomelo reduce cu 20% concentratia colesterolului rau din sange si cu 17% nivelul trigliceridelor (alte grasimi daunatoare).

3. Grasimea de peste si uleiul din seminte de rapita

Tonul, somonul, macroul si uleiul din seminte de rapita sunt foarte indicate in tratamentul disfunctiilor erectile si ar trebui consumate de mai multe ori pe saptamana. Ele contin acizi-grasi de tip Omega 3, ce au un efect protector asupra sistemului cardiovascular.

Atentie insa, acizii Omega 3 sunt distrusi prin fierbere/prajire la temperaturi ridicate!

4. Cacaua nu e doar un mit

Consumata in cantitati mici, cacaua are un efect benefic asupra sanatatii sexuale si cardiovasculare. Potrivit unui studiul publicat recent, polifenolii (antioxidanti) din cacao determina scaderea tensiunii arteriale si au un efect protector cardiovascular, util pentru functia erectila.

Totusi, ar trebui sa eviti ciocolata cu grasimi ce se depun pe artere, in favoarea celei amarui.

Tu ce alimente care lupta impotriva disfunctiilor sexuale stii?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”