Dacă ar fi uşor, am alerga şi noi!

Duminica trecută am fost alături de multi iubitori ai sportului să-I susţinem pe alergătorii la Maratonul Internaţional Bucureşti.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dacă ar fi uşor, am alerga şi noi!

Duminica trecută am fost alături de multi iubitori ai sportului să-I susţinem pe alergătorii la Maratonul Internaţional Bucureşti.

Pentru unii a fost un prilej de a-şi depăşi recordurile personale şi a demonstra că viaţa nu se rezumă la birou şi canapea, pentru mine personal a fost o încununare a muncii de o vară. De ce? Pentru ca proba de ştafeta a adus la linia de start o echipă micuţă, dar cu ambiţii măreţe. Este vorba de “Melcişorii Motivaţi”, un nume cum nu se poate mai potrivit, formată din Claudia, Laura şi două Monici (Monica C. respectiv Monica M.), echipă ce a completat cu succes cei 40 de km ai traseului care a străbătut centrul capitalei.

Melcişorii Motivaţi

Probabil te vei intreba ce este atât de special la această echipă şi pe bună dreptate. Cu siguranţă au fost alte multe echipe care au scos un timp mai bun, fără îndoială, totuşi coechipierii ei fac sau au făcut parte până recent din programul meu de remodelare corporala „Slăbeşte cu Şerban”. Acum câteva luni majoritatea dintre ei abia terminau o tura de mers în parc, nici sa nu mai vorbim de antrenamente zilnice. Cele patru fete au scos un timp de aproximativ o oră pentru cei 10 km alergaţi individual la proba de ştafetă. Un timp deloc rău având în vedere drumul pe care l-au avut de parcurs până la această performanţă.

Pe parcursul programului au pierdut între 5 şi 10 kg din greutatea corpului, şi-au îmbunătăţit considerabil condiţia fizică şi au adoptat un plan de alimentaţie echilibrat şi sănătos. Tot efortul lor s-a concretizat într-o poziţie respectabilă la finalul Maratonului Internaţional Bucureşti. Medalia de la gât şi conştientizarea faptului ca nimic nu mai este imposibil au fost cu siguranţă cele mai mari câştiguri ale zilei.

Organizarea maratonului a fost una destul de bună dacă facem abstracţie de la micile erori din cadrul  traseului de la prima ştafetă. Am trecut cu vederea aceste detalii şi am privit cu admiraţie către cele câteva mii de oameni care alergau necontenit pe străzile capitalei. Se spune că unul din trei romani are probleme legate de greutate, însă în ultima vreme am observat o creştere a numărului de concursuri de maraton, semimaraton şi ştafeta, iar asta arată un curent încurajator.

Şi evident, vazându-i astfel alergând, nu poţi să nu te gândeşti la efortul pe care au trebuit să îl depună persoanele care au luat parte la acestă întrecere. Mi-a rămas în minte un slogan inscripţionat pe una dintre pancardele care flancau traseul alergătorilor, slogan pe care aş vrea să îl dedic tuturor celor care au stat cu orele prinşi în trafic datorită restricţiilor de circulaţie impuse datorită acestui maraton: “Dacă ar fi uşor, am alerga şi noi!”

Felicitări echipelor, participanţilor şi organizatorilor. Sper ca în anii ce urmează să ne strângem în număr cât mai mare şi să blocăm cât mai multe străzi.

„Slăbeşte cu Şerban” este un program care îţi aduce la un loc cele trei elemente esenţiale ale scăderii în greutate: antrenamente, plan alimentar şi coaching. Află cum te putem ajuta şi pe tine să scapi de kilogramele şi centimetri în plus! (www.slabestecuserban.ro)

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân