SEXUL vs BARZA: despre contracepție și violență sexuală

Adriana Radu, fondator SEXUL vs BARZA, a fost prezentă în emisiunea „Ce se întâmplă, Doctore?”, unde a discutat despre cinci teme esențiale privind educația sexuală.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Adriana Radu, fondator SEXUL vs BARZA, a fost prezentă în emisiunea „Ce se întâmplă, Doctore?”, unde a discutat despre cinci teme esențiale privind educația sexuală.

Foarte mulți adolescenți se întreabă care este vârsta ideală la care să facă sex, iar mulți dintr ei ajung să-și începe viața sexuală din curiozitate, fără să mai ia în calcul consecințele care pot apărea. În acest sens, părinții ar trebui să le explice copiilor și adolescenților că sexul este o responsabilitate și să le vorbească și despre metodele de contracepție astfel încât să evite o sarcină nedorită sau să prevină bolile cu transmitere sexuală.

„E corect să vorbești despre sexualitate și gestionarea propriei sexualități și în termeni de responsabilitate. În sensul în care avem o responsabilitate față de sănătatea noastră, avem o responsabilitate față de sănătatea celeilalte persoane (…) Important ca părinte este să existe o claritate despre responsabilitatea emoțională pe care o ai pentru tine și pentru celălalt, în egală măsură, și dacă-ți este clar asta, celelalte lucruri vin de la sine”, ne-a spus Adriana Radu, fondatorul SEXUL vs BARZA.

Pentru că se feresc de o sarcină, există tinere care aleg să facă sex anal sau sex oral, fără să se protejeze, dar și în aceste situații uită de consecințele care pot apărea și anume bolile cu transmitere sexuală.

„Aici intrăm un pic în zona de violență sexuală, în sensul în care trebuie să ne punem în pielea unei fete, dar și a unui băiat care se simte presionat să facă ceva. În cazul fetelor care, fie că încearcă să-și păstreze ideea pe care o au despre virginitate sau fie că încearcă să se ferească de o sarcină, presiunea este foarte mare dacă nu fac un anumit act cu penetrare să se implice într-un alt act cu penetrare, unde scopul este penetrarea, să se întâmple ceva. Scopul nu este neapărat plăcerea comună, ci mai degrabă plăcerea unui singur partener”, a explicat Adriana Radu pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult