10 simptome care te trimit de urgenţă la doctor

Majoritatea adulţilor nu se dau în vânt după mersul la doctor, dar există câteva simptome care trebuie investigate.Iată 10 semne că trebuie să-ţi vizitezi medicul de familie.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Majoritatea adulţilor nu se dau în vânt după mersul la doctor, dar există câteva simptome care trebuie investigate.Iată 10 semne că trebuie să-ţi vizitezi medicul de familie.

O umflătură la sân. Fie că eşti bărbat sau femeie, orice modificare a sânului e motiv de preocupare. Cu toate că 9 din zece asemenea simptome sunt benigne, e mai bine ca asta să o decidă medicul tău.

Umflături în zona testiculelor. Orice bărbat ar trebui să-şi examineze zona foarte atent.Sânge în fecale. Chiar dacă se întâmplă doar o singură data, mergi la medic. Acesta va cere o serie de analize.

Acestea vor evidenţia dacă e vorba de hemoroizi sau altă boală mai gravă, cum ar fi cancerul la stomac.
Acelaşi lucru trebuie făcut şi dacă detectaţi sânge în urină. Aluniţele care-şi schimbă forma, culoarea, care provoacă mâncărimi sau sângerări trebuie investigate urgent.

Dacă slăbiţi mult, brusc şi fără motiv, sau creşteţi rapid în greutate, fără a fi modificat dieta, mergeţi la medic.Aceste simptome pot fi semnul unui cancer, tulburări ale glandelor suprarenale, ale tiroidei sau al diabetului.

Febra bruscă, uscăciunea gâtului, tusea persistentă sau ulcerele bucale care nu se vindecă trebuie semnalate urgent.
Pentru mai multe semne şi simptome care nu trebuie ignorate intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult