Nu se poate nega că ceapa este o componentă nelipsită din bucătăria noastră zilnică, însă în multe gospodării cojile de ceapă sunt aruncate după ce se folosește pulpa.
Te vei mira să afli că stratul exterior al cepei este la fel de nutritiv precum ceapa și poate face adevărate minuni în viața de zi cu zi. Așadar, de la utilizarea cojilor de ceapă ca condiment, la susținerea creșterii părului, până la prepararea unei simple infuzii din aceste coji, iată câteva motive bune pentru a le reutiliza zilnic.
Cojile de ceapă sunt pline de savoare, iar adăugarea pudrei obținute din coji de ceapă uscate sau prăjite poate intensifica aroma supelor, ciorbelor, tocănițelor, pastelor și a pâinilor făcute în casă.
Da, sună surprinzător, dar o simplă infuzie cu coji de ceapă poate chiar induce somnul. Acesta este bogat în L-triptofan, un aminoacid care acționează ca un sedativ natural; această infuzie poate ajuta la inducerea somnului și calmarea nervilor și stresului.
Dacă ai părul tern, uscat sau observi că îți cade excesiv, acest toner pe bază de coji de ceapă poate face minuni. Ceapa este bogată în sulf, care ajută la creșterea părului și previne căderea acestuia. Pentru preparare, fierbe cojile de ceapă în apă până când lichidul capătă o culoare maronie, apoi lasă-l la răcit și păstrează-l într-o sticlă. Aplică-l pe scalp și vei observa schimbări pozitive.
Dacă te confrunți cu dureri musculare, întinderi sau dureri de corp, consumul de ceai din coji de ceapă poate ajuta la alinarea acestora. Fierbe câteva coji de ceapă în apă și bea ceaiul înainte de culcare — te poate ajuta să reduci durerile musculare. E foarte eficient!
Foto: Profimedia