Gordon Ramsay, celebrul bucătar TV, a dezvăluit că a fost operat de cancer de piele. El a mulțumit echipei medicale pentru intervenția rapidă în îndepărtarea unui carcinom bazocelular.
Celebrul bucătar Gordon Ramsay a dezvăluit recent că a fost diagnosticat cu cancer de piele și a urmat un tratament pentru îndepărtarea acestuia. În vârstă de 58 de ani, acesta a mulțumit echipei medicale pentru intervenția rapidă.
Celebrul bucătar a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular, o formă non-melanom de cancer de piele. Acesta a postat pe Instagram: „Recunoscător și apreciativ pentru echipa incredibilă de la The Skin Associates și munca lor reactivă rapidă în îndepărtarea acestui carcinom bazocelular, mulțumesc. Vă rog, nu uitați de crema de protecție solară în acest weekend, vă promit că nu e un lifting facial. Aș avea nevoie de o rambursare”.
Mesajul lui Ramsay a primit numeroase reacții de susținere, inclusiv de la personalități precum Rob Rinder și Abby Lee Miller. Cancer Research UK a răspuns, subliniind importanța protecției solare: „Căutați umbra, acoperiți-vă și aplicați protecție solară în mod regulat și generos”.
Carcinomul bazocelular este cauzat în principal de expunerea la radiații ultraviolete și se manifestă prin apariția unor excrescențe sau pete neobișnuite pe piele. Zonele cele mai afectate includ capul, gâtul, umerii și mâinile.
Ramsay este cunoscut pentru emisiunile sale TV și pentru restaurantele sale premiate cu stele Michelin. Dezvăluirea sa subliniază importanța conștientizării și prevenției în cazul cancerului de piele.
Gordon Ramsay a vorbit despre un anumit preparat care ar trebui evitat când mergi la restaurant și despre care el spune că este un „truc” al restaurantelor mai puțin oneste: supa zilei sau, mai ales, „supa lunii”.
Ramsay explică faptul că, în multe cazuri, supa zilei sau supa lunii este un „amestec” de resturi sau ingrediente care nu au fost folosite din ziua precedentă. Este o metodă de a utiliza ingredientele rămase, care, de obicei, nu mai sunt suficient de proaspete pentru a fi incluse în preparate de meniu standard.
În loc de supa zilei, este recomandat să alegi preparate care sunt făcute la comandă, din ingrediente proaspete, cum ar fi o salată proaspătă, un fel de mâncare principal cu carne sau pește sau chiar o supă de sezon, care de obicei este gătită din ingrediente proaspete și de sezon. De asemenea, când ai dubii despre un preparat, nu ezita să întrebi chelnerul despre ingredientele sau modul de preparare al acestuia. Transparanța este un indicator important al unui restaurant de calitate.
Foto: Instagram, Profimedia