Sergiu Nicolaescu a decedat!

Potrivit Ştirilor ProTv, regizorul Sergiu Nicolaescu a decedat în această dimineaţă, la spitalul Spitalul Elias din Capitală, după o intervenţie chirurgicală realizată de data de 28 decembrie.
  • Publicat:
Sergiu Nicolaescu a decedat!

Potrivit Ştirilor ProTv, regizorul Sergiu Nicolaescu a decedat în această dimineaţă, la spitalul Spitalul Elias din Capitală, după o intervenţie chirurgicală realizată de data de 28 decembrie.

Conform medicilor, operaţia chirurgicală de peritonită a decurs fără complicaţii: „Intervenţia chirurgicală a fost impusă de evoluţia clinică din ultimele 24 de ore, în contextul afecţiunii digestive cronice benigne cunoscute”, s-a precizat într-un comunicat de presă al Spitalului Elias.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, peritonita localizată cu punct de plecare apendicular a fost descoperită intraoperator şi a fost rezolvată laparoscopic.

„Intervenţia chirurgicală a decurs fără incidente, pacientul fiind transferat în compartimentul postoperator pentru continuarea îngrijirilor”, au revenit reprezentanţii Spitalului Elias.

Cu toate acestea, azi dimineaţă regizorul care ne-a lăsat moştenire peste 50 de lungmetraje şi o întreagă istorie a filmului românesc, a încetat din viaţă.

La ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias.

„În ultimele 48 de ore, în evoluţia domnului Sergiu Nicolaescu (în vârstă de 82 de ani) au apărut complicaţii cardiace şi pulmonare severe care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat şi care au condus la deces azi, 3.01.2013, ora 8.20”, se arată în comunicatul de presă transmis de Spitalul Elias.

 

 

Cu o săptămână înainte de internare, Nicolaescu a căzut în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste.

Regizor, actor de film, scenarist şi producător de film, Sergiu Nicolaescu s-a remarcat mai ales prin filmele: „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1971), „Cu mâinile curate” (1972), „Osânda” (1976), „Ultima noapte de dragoste”, „Nea Mărin miliardar” (1979), „Ciuleandra” (1985), „Mircea” (1989), „Coroana de foc” (1990), „Triunghiul morţii” (1999), „Orient Express” (2004), „15” (2005), „Supravieţuitorul” (2008).

Dacă filmul „Orient Express” a fost cea mai vizionată premieră românească a anului 2004, probabil că cea mai impresionantă producţie semnată de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost „Mihai Viteazul” (1979), cu Amza Pellea în rolul principal – creaţie de referinţă în istoria filmului românesc.

Printre cele mai recente filme ale sale se numără „Ultimul corupt”, lansat la începutul acestui an şi care este o continuare a lungmetrajului „Poker” (2010).

Citeşte şi: Sergiu Nicolaescu, în stare gravă la spital

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Rihanna, ambasadoarea Barbados
Rihanna, ambasadoarea Barbados
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân