Cum să păstrezi borcanele de bulion, ca să nu fermenteze peste iarnă. Trucurile pe care multe gospodine nu le știu

Prepararea bulionului de roșii vara este o tradiție culinară românească, transmisă din generație în generație.
  • Publicat:
Cum să păstrezi borcanele de bulion, ca să nu fermenteze peste iarnă. Trucurile pe care multe gospodine nu le știu

Nimic nu se compară cu gustul proaspăt și aromat al roșiilor coapte din plin sezon. Bulionul de roșii aduce un plus de savoare oricărui preparat. Acesta poate fi adăugat în supe, ciorbe sau alte preparate delicioase. Pentru ca bulionul de roșii să reziste peste iarnă, trebuie să țineți cont de anumite trucuri. 

De ce să pui ulei deasupra bulionului

Fiecare gospodină știe cât de important este ca borcanele de bulion să fie bine închise pentru a evita ca acestea să prindă aer și să rămână proaspete pentru o perioadă îndelungată.

Un truc pentru păstrarea borcanelor de bulion fără să fermenteze sau să facă floare albă este să folosești ulei deasupra bulionului. Puteți folosi folosi ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline.

În acest fel, stratul de ulei va acționa ca o barieră care împiedică contactul bulionului cu aerul, prevenind astfel procesul de fermentare și dezvoltarea mucegaiului. De reținut, uleiul nu se amestecă cu bulionul, dar ajută la protejarea acestuia.

Cum să păstrezi borcanele peste iarnă

După ce ai sigilat borcanele de bulion, locul unde le păstrezi este foarte important pentru a preveni fermentarea sau deteriorarea lor.

Dacă ai o cămară mai răcoroasă, este locul perfect pentru a le păstra. Asigură-te că locul este și întunecat, pentru a preveni expunerea la lumină directă, care poate afecta calitatea produsului.

Dacă ai pivniță, care de obicei este mai rece și mai umedă, este un loc foarte bun. Temperatura constantă și umiditatea mai mică contribuie la păstrarea borcanelor în bune condiții. Ai grijă însă să nu fie prea umed, pentru că umezeala poate favoriza dezvoltarea mucegaiului.

Dacă nu ai locuri răcoroase special amenajate, un dulap mai puțin expus la soare poate fi o alegere bună, atâta timp cât temperatura nu depășește 25°C. Ideal ar fi să le pui undeva, mai sus, unde nu ajunge căldura.

Nu le lăsa niciodată la temperaturi ridicate sau în apropierea unor surse de căldură (de exemplu, lângă aragaz, cuptor sau radiator), pentru că acestea pot accelera procesul de fermentare. În plus, nu deschide borcanele până când nu le folosești la mâncare, deoarece expunerea la aer poate reduce durata de păstrare.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News