Suntem în Postul Paștelui, iar credincioșii sunt în goană după fructe și legume. Totuși, românii trebuie să aibă în vedere că una dintre legumele pe care ei o consumă, destul de des în post, este extrem de toxică. Aceasta este adăugată cel mai mult în supe sau ciorbe.
Fructele și legumele ar trebui să facă parte din dieta noastră în mod constant. De asemenea, ele se află la mare căutare în această perioadă, când creștinii nu consumă lapte și ouă.
În ciuda beneficiilor pe care le oferă pentru sănătatea organismului, unele dintre ele pot fi dăunătoare. Mai mult decât atât, multe persoane nu știu că una dintre legumele pe care le consumă poate să fie toxică în anumite situații. Vorbim despre țelină!
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.csid.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F04%2Ftelina.jpg)
Leguma este bogată în fibre, vitamine și nutrienți, dar trebuie consumată cu precauție, conform medicilor.
Specialiștii în nutriție recomandă că această legumă să fie consumată și gătită cu mare grijă, pentru a nu întâmpina probleme de sănătate. În plus, și cantitatea pe care o consumi este foarte importantă.
Aceasta poate însă să devină toxică pentru organism, în momentul în care este reîncălzită, deoarece o cantitate mare de nitrați este eliberată.
În cantități mari, nitrații din țelină pot crește riscurile de a te confrunta cu anumite boli, precum: cancer, hipertensiune, disfuncții ale sistemului circulator și ale glandelor tiroide, cefalee, urticarii, intoxicație și cianoza severă.
Așadar, se recomandă să pui țelină în ciorbe sau supe decât dacă consumi o singură dată din acel preparat. Este bine să scoți țelina din mâncare atunci când vrei să o reîncălzești.
Sursa foto: shutterstock