Alimente nocive pentru fiecare organ în parte. De ce să te ferești?

  • Publicat:
Alimente nocive pentru fiecare organ în parte. De ce să te ferești?

Relația dintre alimentație și organism este una profundă și permanentă, deoarece tot ceea ce consumăm devine sursa principală de nutrienți pentru corp. Prin intermediul alimentelor, organismul primește componente esențiale, glucide, lipide, proteine, vitamine, minerale și apă, indispensabile bunei sale funcționări. Fiecare dintre acești nutrienți joacă un rol specific: unii furnizează energia necesară activităților zilnice, alții contribuie la formarea și regenerarea țesuturilor, iar alții reglează procesele biologice și mențin echilibrul intern, scrie Gândul.ro. 

Calitatea alimentelor pe care le includem în dietă se reflectă direct în starea generală de sănătate. O nutriție adecvată susține aspectul pielii, funcționarea optimă a organelor interne și întărirea sistemului imunitar. În schimb, o alimentație dezechilibrată poate crește riscul apariției unor afecțiuni, de la probleme metabolice la boli cardiovasculare sau digestive. Astfel, modul în care ne hrănim devine un factor esențial pentru vitalitatea și bunăstarea organismului pe termen lung.

Află AICI care aliment este cel mai nociv, pentru fiecare organ în parte

Urmărește CSID.ro pe Google News