Medicul Mihai Niculescu, despre pericolele unei diete vegetariene| Dezvăluiri în premieră la podcastul „Altceva cu Adrian Artene” / VIDEO

  • Publicat:

În cel mai nou episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, invitat a fost doctorul Mihai Niculescu, supranumit și Părinte al Nutriției. Acesta este cunoscut în întreaga lume drept un pionier al nutriției și al unui stil de viață de sănătos. Mihai Niculescu a făcut unele precizări despre dieta vegetariană, care are din ce în ce mai mulți adepți. 

Doctorul Mihai Niculescu, invitatul special al lui Adrian Artene

Invitat la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, doctorul Mihai Niculescu a vorbit despre pericolele unei diete vegetariene. Această dietă este abordată de tot mai multe persoane. O dietă vegetariană poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate. Cu toate acestea, tranziția către o dietă raw-vegan sau una vegetariană presupune efectuarea unor teste esențiale pentru a evalua compatibilitatea fiecărei persoane în legătură cu aceste alegeri.

Doctorul Mihai Niculescu, expert în nutriție și cunoscut în domeniu, trage un semnal de alarmă asupra riscurilor asociate dietei vegetariene. Eliminarea totală a produselor de origine animală poate duce în timp la deficiențe nutriționale.

Pericolele unei diete vegetariene

Dacă nu știați până acum, dieta vegetariană poate crește riscul de anemie din cauza lipsei de vitamina B12. Această vitamină se regăsește în carne, ouă sau lactate. Deficitul de B12 poate avea consecințe grave și asupra sistemului nervos. Pe de altă parte, vegetarienii care au în alimentație ouă și lactate nu sunt atât de expuși.

Sunt două tabere: sunt vegetarienii, de-o parte și de cealaltă parte sunt cei care susțin că omul de când lumea și pământul este vânător și se hrănește cu carne. Trecerea la veganism, poate fi în funcție de structura genetică o necesitate sau este doar un moft?, a fost întrebarea lui Adrian Artene.

Lipsa vitaminei B12

„Probabil că da. Probabil că anumiți indivizi care sunt structurați genetic specific ar beneficia foarte mult din raw-vegan sau vegetarieni. Însă, trecerea la veganism dacă se face dintr-o convingere filosofică, trebuie testată dacă este utilă sau nu. Da, pot să trec la veganism dar trebuie să mă testez.

De asemenea trebuie să fiu foarte educat asupra a ceea ce mănânc, pentru că există câteva riscuri pentru deficite de fier, de vitamina B12, colină, care are surse esențialmente de animale și toți acești nutrienți sunt foarte necesari. O pot face dar nu trebuie să am o idee fixă că trebuie să rămân Vegan, trebuie să văd, să mă testez, să văd dacă merge și dacă nu merge să accept ideea că nu sunt făcut pentru veganism”, a declarat Mihai Niculescu în podcastul Altceva cu Adrian Artene.

Cine este Mihai Niculescu

Doctorul Mihai Niculescu este fondatorul Societății de Științe în Nutriție. Este expert în nutrigenetică și epigenetică, recunoscut la nivel internațional. A avut propriul laborator de cercetare în cadrul Universității din Carolina de Nord, a fondat propria companie dedicată personalizării nutriției și a stilului de viață, prin determinări genetice, a coordonat proiectul NUTRIGEN din cadrul UMF Timișoara, este membru de conducere al Societății Internaționale de Nutrigenomică și Nutrigenetică.

ABONEAZĂ-TE la canalul de YouTube, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc