HPV – 8 din 10 persoane contractează virusul de-a lungul vieţii

Human Papillomavirus (HPV) este un virus extrem de uşor transmisibil, o infecţie comună, despre care specialiştii avertizează că afectează 8 din 10 adulţi.
  • Publicat:
HPV - 8 din 10 persoane contractează virusul de-a lungul vieţii

Human Papillomavirus (HPV) este un virus extrem de uşor transmisibil, o infecţie comună, despre care specialiştii avertizează că afectează 8 din 10 adulţi.

Vă vine să credeţi sau nu, aţi putea fi infectaţi cu virusul fără să ştiţi sau poate că în trecut s-a întâmplat să contractaţi infecţia şi să nu aveţi habar. Persoanele active din punct de  vedere sexual sunt cele mai vizate, întrucât virusul se transmite prin contactul dermic la nivel genital, iar experţii atrag atenţia că este aşa de răspândit încât a ajuns aproape o normalitate ca un adult care şi-a început viaţa sexuală să îl fi contractat.

Persoanele care au o viaţă sexuală bogată, cu mai mulţi parteneri, contractează de-a lungul vieţii cel puţin o tulpină de HPV, cel mai adesea fără să aibă vreodată cunoştinţă de acest fapt.

Şi mamele infectate le pot transmite infecţia bebeluşilor, la naştere, acest lucru putând fi depistat printr-un test de salivă sau al secreţiilor nazale. Există peste 100 de tulpini HPV identificate, dintre care în jur de 40 sunt specifice zonei genitale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân