Cum funcționează vaccinul anti-COVID, pe înțelesul tuturor. Medic: Vaccinul spune corpului cum să producă hainele virusului

  • Publicat:
Cum funcționează vaccinul anti-COVID, pe înțelesul tuturor. Medic: Vaccinul spune corpului cum să producă hainele virusului

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a explicat în cadrul Webinarului Gândul și Medici pentru România „Vaccinarea COVID-19 în România și Europa. Progrese și obstacole. Efecte secundare și lupta contra fake news”, pe înțelesul tuturor, cum funcționează vaccinul anti-COVID.

„Vaccinul pe bază de ARN Mesager este un vaccin foarte inteligent. Eu am studiat și biomedicina, înainte de medicina dentară, sunt foarte interesată de aceste procese de microbiologie, biochimie”, afirmă medicul.

Medic: Vaccinul conține un mesaj foarte simplu, spune corpului cum să producă hainele virusului

„Acest vaccin conține un mesaj foarte simplu, care spune corpului nostru cum să producă hainele virusului. Acest mesaj e inoculat în corpul nostru într-o capsulă de grăsime. Aceasta se contopește cu celula noastră, iar mesajul intră direct în celulă. Acest mesaj este de fapt modul în care celula comunică și își creează cărămizile din care fabrică tot felul de organe din corp. Acest mesaj construiește proteina țepușă care iese din lipozom, se pune pe peretele celulei și o îmbracă în virus”, explică Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia.

„Sistemul nostru imunitar când observă această schimbare, începe să reacționeze, avem celulele T, care sunt un fel de șefi, își cheamă ajutoarele, celulele B, care fabrică, printre altele, anticorpi. Celulele B distrug celula necunoscută, iar armele sunt stocate în sângele nostru și sunt gata de luptă pentru alte dăți când sunt agresionați de coronavirus.

În plus, celula T are și o memorie. Dacă cumva anticorpii dispar din corpul nostru, în cazul infectării cu Covid își aduce aminte că l-a mai văzut o dată, spune celulelor B să reia procesul de apărare”, precizează medicul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân