A mers la spital să facă o colonoscopie, dar medicilor nu le-a venit să creadă ce se afla în intestinele bărbatului

Medicii au rămas șocați când au văzut ce se afla, de fapt, în intestinele bărbatului.
  • Publicat:
A mers la spital să facă o colonoscopie, dar medicilor nu le-a venit să creadă ce se afla în intestinele bărbatului
Ce a descoperit un bărbat după ce a făcut o colonoscopie. sursa foto: pixabay

Un bărbat de 63 de ani din statul Missouri, SUA, a mers la medic pentru a efectua o colonoscopie de rutină, însă medicii au fost de-a dreptul uimiți când au văzut ce se afla în intestinul pacientului. 

Ce s-a văzut la colonoscopie

Bărbatul a mers la spital pentru o colonoscopie de rutină, dar nu se aștepta să treacă prin așa ceva! Totul a decurs normal, până când medicii au ajuns la colonul transversal, adică prima parte a intestinului gros. La o privire mai atentă, specialiștii au găsit acolo o muscă, complet intactă, și au declarat că este un ‘mister’ cum a putut să ajungă tocmai acolo.

Ulterior, medicii l-au întrebat cum a inhalat insecta, dar vârstnicul le-a spus că nu știe exact, mai ales că nu avea niciun simptom. Se pare că o posibilă cauză ar putea fi salata contaminată pe care bărbatul a consumat-o cu două zile înainte să ajungă la programarea medicală.

Bărbatul de 63 de ani avea o muscă în intestine

De altfel, bărbatul a recunoscut că a consumat doar lichide înainte de colonoscopie, așa cum se obișnuiește în cazul unei astfel de consultații. Cu o seară înainte de a bea doar lichide, a mâncat o pizza, dar și salată în care s-ar fi strecurat și musca.

Experții susțin că în anumite cazuri, muștele pot depune ouă și pot supraviețui în corpul uman datorită acidului gastric.

“Acest caz reprezintă o descoperire colonoscopică foarte rară. Este un mister cum musca intactă a ajuns în colonul transvers”, au precizat medicii în Jurnalul American de Gastroenterologie, conform Daily Mail.

Citește și: Cel mai des întâlnite boli transmise prin înțepături și mușcături de insecte

Muștele și larvele, dăunătoare pentru organism

Muștele și larvele pot ajunge în intestinele umane, iar afecțiunea se numește miază intestinală. Acest lucru se întâmplă când o persoană consumă alimente infestate. Ele pot supraviețui acidului gastric din stomac, ajungând în intestin. Acolo, se dezvoltă și pot ajunge să se transforme chiar în muște adulte.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), majoritatea pacienților nu au simptome după infestație. În schimb, alții se pot confrunta cu dureri abdominale, diaree și vărsături.

Citește și: Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism

Nu este singurul caz din lume

În anii ’80, o femeie din statul Washington și-a dus la medic fiica de 12 luni după ce a văzut în scaunul ei “viermi care se mișcă”. Potrivit investigațiilor medicale, fetița fusese hrănită cu banane foarte coapte. Fructele erau ținute într-un coș de sârmă din bucătărie, care au atras ca un magnet muștele.

Fetiței nu i s-a oferit un tratament și a fost trimisă acasă. Medicii i-au sfătuit, însă, pe părinți să acopere fructele și să le spele înainte de a le consuma.

Sursa: Daily Mail

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân