A apărut un nou medicament pentru scleroză multiplă

Un nou medicament pentru tratamentul sclerozei, pentru formele primar progresivă şi recurentă a fost aprobat în Uniunea Europeană.
  • Publicat:
A apărut un nou medicament pentru scleroză multiplă

Scleroza multiplă (SM)  afectează circa 700.000 de persoane în Europa, dintre care în jur de 96.000 suferă de forma primar progresivă, cea care provoacă invalidităţi majore. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu MS suferă de forma recurentă (RMS) sau primar progresivă (PPMS) la momentul diagnosticării.

”Până la acest medicament, persoanele care sufereau de scleroză multiplă primar-progresivă (PPMS), care adesea erau nevoiţi să se deplaseze cu ajutorul unui baston sau scaun cu rotile, să renunţe la locul de muncă şi să necesite îngrijire specială, nu dispuneau de tratamente aprobate care să încetinească progresia bolii. Persoanele cu formă recurent-remisivă de scleroză multiplă (RMS) adeseori erau nevoiţi să aleagă între siguranţă şi eficacitate crescută a tratamentului. Acest medicament se administrează o dată la şase luni, fără a fi nevoie de monitorizare constantă, ceea ce, sperăm noi, va ajuta oamenii să îşi trăiască viaţa fără a se gândi zilnic la tratament”, a spus Gavin Giovannoni, Profesor de Neurologie la Barts şi London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University din Londra.

Medicamentul are beneficii majore pentru pacienţii care suferă de scleroză multiplă primar progresivă în stadiu incipient, reprezintă o opţiune importantă pentru cei care suferă de forme recurente de scleroză multiplă şi este produs de Roche.

 

Foto: pixabay.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”