Prin gaura cheii: voyeurismul

Voyeurismul este o practica ce consta in privirea altor persoane in momentele lor intime, cand sunt goale sau fac sex. Tu ai trage cu ochiul?
  • Publicat:
Prin gaura cheii: voyeurismul
Prin gaura cheii: voyeurismul

Scandalos si sordid, voyeurismul este o practica sexuala mai putin obisnuita, ce consta in privirea altor persoane in momentele lor intime – cand sunt goale sau fac sex. Tu ai trage cu ochiul?

Ce presupune voyeurismul?

Voyeurismul este o practica sexuala care presupune privitul pe furis a persoanelor goale, care se imbraca, fac dus sau chiar sex.

Acesta poate fi analizat din trei puncte de vedere: patologic, criminal sau divertisment sexual (cu conditia de a fi consensual). Cel din urma a inceput sa iasa tot mai mult in fata, dat fiind faptul ca din ce in ce mai multe reality-show-uri si emisiuni TV il promoveaza.

In orice caz, voyeurismul este considerat un comportament sexual atipic, care nu implica insa neaparat perversitate sexuala sau exhibitionism.

De ce practica oamenii voyeurismul?

Unora le place pur si simplu sa vada persoane straine goale, acest lucru ii excita. Alti voyeuri duc lipsa de oportunitati sexuale si incearca astfel sa „recupereze”.

Mai exista si curiozitatea: un studiu efectuat pe un grup de barbati care au urmarit ce se intampla in birouri si apartamente cu ajutorul telescoapelor a scos la iveala dorinta acestora de a observa interactiunile sexuale, pentru a-i ajuta sa isi selecteze prietenele sau viitoarele partenere.

Un studiu efectuat de „Jurnalul international de sanatate sexuala” pe 318 studenti, dintre care majoritatea erau barbati (se stie ca voyeurismul este practicat cu precadere de barbati), a scos la iveala ca oamenilor le face placere sa urmareasca o persoana de sex opus goala, cu conditia de a nu fi surprinsi.

Majoritatea dintre ei insa nu ar merge mai departe si nu si-ar dori sa vada doua persoane straine facand sex.

Cercetatorii speculeaza ca urmarirea unui cuplu care face sex este mult prea invaziva si, chiar daca pare incredibil, oamenii au tendinta de a respecta intimitatea altora.

Tu ai practica voyeurismul? In ce conditii?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Afla secretele sexuale ale barbatilor
Afla secretele sexuale ale barbatilor
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”