Cand sexul inseamna durere

  • Publicat:
Cand sexul inseamna durere
Cand sexul inseamna durere

Durerea, aceasta problema cu care ne-am confruntat toti la un moment dat in viata este resimtita in functie de gradul de suportabilitate al fiecarui individ si de organul afectat. Pe langa faptul ca poate fi foarte neplacuta si impiedica desfasurarea activitatilor zilnice, durerea are un impact negativ asupra vietii sexuale.

Cei care se confrunta cu dureri cauzate de afectiuni mai vechi, incearca sa treaca peste ele fie apeland la pilule, fie ignorandu-le. Semnalul de alarma este tras de multe ori de partenerii de viata, asupra carora se rasfrang de cel mai multe ori, consecintele unor astfel de suferinte. Desi ambele sexe se confrunta cu astfel de probleme, cele care au invatat sa-si ascunda cel mai bine suferinta sunt femeile.

Acestea sunt si cele care au lansat celebra fraza: “am o durere de cap ingrozitoare” – care se traduce pentru barbati: “azi nu facem sex. Durerea este scuza perfecta pentru evitarea unui contact sexual care a devenit neplacut, plictisitor sau nesatisfacator sau poate fi o problema reala cu care se confrunta persoana in cauza.

Doctorul Geralyn Datz din cadrul “American University” din SUA, declara ca exista persoane care se simt demoralizate atunci cand simt ca durerile cu care se confrunta nu se pot rezolva de la sine si isi formeaza o parere proasta despre ele pe care o mentin de-a lungul timpului.

La fel procedeaza si cele care au simtit rareori dureri, dar al caror caracter a fost foarte puternic sau care nu au dispozitia necesara si curajul sa recunoasca fata de partener ca nu este momentul potrivit pentru un act sexual. Important este insa pentru cei care se confrunta cu astfel de dureri sa nu-si piarda increderea in sine si sa caute adevaratele cauze declansatoare ale ei. Astfel, terapeutii sfatuiesc femeile sa tina un jurnal al durerii.

Ele trebuie sa monitorizeze momentele aparitiei durerii, intensitatea si durata ei. Daca aceasta a fost simtita cu precadere in timpul contactului sexual si a fost localizata intr-un anumit punct pe suprafata corpului, poate fi cauzata de mai multi factori si, in aceste cazuri, se impune consultul ginecologic. De asemenea, foarte importanta este discutia cu partenerul de viata despre toate lucrurile care le deranjeaza in timpul actului sexual. Impreuna pot depista adevaratele cauze ale problemei cu care se confrunta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Unda verde pentru sex in timpul sarcinii
Unda verde pentru sex in timpul sarcinii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”