Atitudinea sexuala se vede pe fata

Femeile mai deschise spre aventurilor sunt mai atragatoare.
  • Publicat:
Atitudinea sexuala se vede pe fata
Atitudinea sexuala se vede pe fata

Atitudinea oamenilor in ceea ce priveste relatiile sexuale poate fi deslusita dupa o scurta analiza a chipului, spun cercetatorii. Sa fie chiar atat de simplu? Si totusi, ce ne da de gol?

Cercetatorii de la Universitatea din Durham spun ca oamenii isi folosesc perceptia pentru a se informa in legatura cu un potential partener, in functie de tipul de relatie pe care si-l doresc.

Astfel, participantii la studiu au fost rugati sa aprecieze atractivitatea si atitudinea sexuala a unor persoane de sex opus studiidu-le chipul in cateva fotografii.

Aprecierile lor au fost apoi comparate cu atitudinea si comportamentul real al persoanelor din fotografii.

Femeile “open minded” sunt mai atragatoare

Din cele 700 de persoane heterosexuale implicate in studiu, 72% au identificat in mod corect atitudinea persoanelor din fotografii.

Una dintre primele concluzii trase este ca barbatii, in general, prefera femeile ce par a fi dornice de aventuri, in locul acelora care sunt in cautare de relatii serioase.

Studiul mai arata ca femeile ce nu se dau in laturi de la relatiile sexuale pasagere sunt considerate a fi mai atragatoare.

Barbatii cu nas mare nu sunt doar un mit!

La randul lor, barbatii cu apetit sexual mare au fost apreciati drept foarte masculini, si asta datorita caracteristicilor faciale precum barbia patrata, nasul mare si ochii mici.

Descoperirile sustin cercetarile anterioare ale universitatii, potrivit carora femeile considera ca acest gen de barbati sunt infideli si nu au calitati de familisti.

Nu suntem siguri, dar ne lasam influentati

Desi rezultatele sugereaza ca unii dintre noi putem aprecia atitudinea sexuala a celorlalti doar uitandu-ne la chipul lor, concluziile s-ar putea sa nu fie intotdeauna conforme cu realitatea. Si asta din pricina caracterului subtil al mesajului pe care trasaturile fetei il transmit.

Acest lucru arata ca impresiile initiale pot fi parte a felului in care ne evaluam potentialii parteneri – sau rivali – cand ii intalnim prima data. Atitudinea noastra insa se poate schimba pe masura ce ajungem sa cunoastem aceste persoane mai bine sau odata cu inaintarea in varsta.

Tu ce crezi, chipul tau iti reflecta adevarata atitudine fata de sex?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”