Roman/Romaniţa

Orginea:
Latină
Potrivit pentru:
Fata,Baiat

Semnificaţie: “roman”

Folosit cu precădere în calitate de nume de familie, Roman derivă de la cognomenul de origine latină Romanus. Traducerea lui este una intuitivă, numele pleacă de la substantivul “roman”.

Numele Roman s-a răspândit pe cale cultă, în spaţiul românesc pătrunzând pe filieră slavă.

Mai mult, în spaţiul românesc a luat şi forma unor toponime, cum ar fi oraşul Roman, satul Romaneşti.

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Zodiile și sănătatea în săptămâna 8-14 august