Rareş

Orginea:
Românească
Potrivit pentru:
Fata,Baiat

Semnificaţie: vitejie, ambiţie, îndrăzneală

Tot mai întâlnit în spaţiul românesc, numele Rareş este un nume voivodal, semnificaţia lui fiind corelată cu numele voievodului Moldovei Petru Rareş.

Renumit pentru vitejia lui, pentru faptele brave, Petru Rareş a rămas în istorie ca unul dintre cei mai importanţi conducători români.

Aşadar, lingviştii nu i-au găsit numelui Rareş o semnificaţie de sine stătătoare, ci ne propun o interpretare mai puţin obiţnuită, legată strict de unul dintre purtători, personalitatea Petru Rareş, bărbatul cu frică de Dumnezeu

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Zodiile și sănătatea în săptămâna 8-14 august