Miruna

[Mironas, Mironeasa, Mironel, Mirones, Mironescu, Mirea, Miroianu, Mirontov, Mironovici, Mirulescu, Miron]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “balsam”, „mirodenie”

La baza numelor Miron/ Miruna stă grecescul “Myron” ce provine de la substantivul „myron” – un ulei extras din plante parfumate, „balsam”, „mirodenie”.

În spaţiul creştin acest balsam se traduce prin sintagma „untdelemn sfinţit”, „mir”, folosit la Taina Botezului.

Răspândirea acetor nume s-a realizat pe cale creştină, fiind foarte des folosite printre maritiri şi sfinţi.

În spaţiul românesc sunt atestate de sute de ani, mai ales în Moldova şi în Transilvania.

Nume de sfânt: Sf. Miron, făcătorul de minuni, cel care a creştinat pe mulţi în credinţa lui Hristos este pomenit de Biserica Catolică pe 8 august.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?