Gianina

[Ivan, Janos, Ion, Jeanne, Jeannot, Jeannette, Jeanine, Johanna, Hanna, Hanseline, Giovanna, Gianna, Janina, Szanna, Janka, Hanna, Hana]
Orginea:
romanesc
Potrivit pentru:
Fata

Puţină lume cunoaşte faptul că numele arhicunoscute Ioan şi Ioana işi au corespondent într-un străvechi nume ebraic Johanan.

„Jo” era abrevierea comună pentru „Jahve”, în timp ce „hanan” însemna „a avea milă”,  adica „Dumnezeu a avut milă”, iniţial o formulă de mulţumire adresată divinitaţii pentru binecuvantarea familiei cu naşterea unui copil.

Numele s-a răspandit rapid în toată lumea, datorită sfinţilor care au purtat acest nume, cel mai edificator exemplu fiind  Sf. Ioan Botezătorul, unul dintre cei mai însemnaţi sfinţi ai creştinătăţii, care şi-a petrecut viaţa în pustietate, a botezat în apă foarte mulţi credinciosi, printre care chiar şi pe Iisus Hristos, fiind numit şi „ucenicul iubit al lui Hristos”.

În religia ortodoxă, Sf Ioan se sarbatoreşte pe 7 ianuarie, în timp ce Sf Ioan Botezatorul, pe 24 iunie şi 29 august.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața