Carol

[Karolos, Cârlan, Caroli, Cârleşti, Cârlomâneşti.]
Orginea:
germanică
Potrivit pentru:
Baiat

Numele germanic Carol se traduce prin “bărbat”, „om”, „om liber”, „om din popor”. Forma Carol fiind, de fapt, adaptarea românească de la Karl. La rândul său, numele Karl este împrumutat sub diverse forme de cele mai multe popoare din centrul şi vestul Europei.

Prenumele Carol  a devenit celebru după victoriile lui Carol cel Mare, unul dintre cei mai influenţi regi din Evul Mediu, fondator al Impreiului Carolingian, părintele fiondator al Franţei şi al Germaniei.

După moartea sa, a fost santificat pentru rolul său de misionar al creştinismului, fiind şi un cunoscător şi un iubitor al artei şi culturii creştine.

Însă, numele Carol a fost uzitat iniţial sub formă de titulatură pentru maeştrii de la curtea regilor franci, apoi a devenit un nume de funcţie şi, într-un final, titlu ereditar.

Primul purtător al acestui nume a fost, în 689, Karl, maestru al palatului şi principe al francilor, cel care a creştinat poporul german din Nord, fiul al lui Pepin de Heristall.

Biserica apuseană îl sărbătoreşte pe Sfântul Carol pe data de 28 ianuarie şi pe Cuvioasa Carolina pe 9 mai. 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica