Bogdan

[Bogdana]
Orginea:
slavă
Potrivit pentru:
Baiat

Provenit din spaţiul slav, numele Bogdan este format din două elemente: “bog” – “Dumnezeu” şi “dan” – “dăruit”, împreună traducându-se “dăruit de Dumnezeu”, “dat de Dumnezeu”.

Datând încă din 1946 ca nume de persoane, “Bogdan” este una dintre consecinţele influenţei sud-slavă pe teritoriul românesc.
Însă, practic, cele mai vechi atestări ale acestui nume s-au descoperit încă de prin anul 1200, prin vechile sate Bogdăneasa, Bogdanei, Bogdăneşti.

Mai mult, este cunoscut ca făcând parte dintre numele teoforice, cu aceeaşi semnificaţie: Theodor, Teodor, Theodora, Teodora. ebraicul Jonathan, latinescul Deodatus, francezul Deodata, Dieudonne.

În Banat, cuvântul “bogdan” are şi sensul “copil”, în rusă “copil nebotezat”, iar în ucrainiană “bohdan” se traduce prin sintagma “copil nelegitim”.

Printre cele mai cunoscute personalităţi care au purtat cu demnitate numele Bogdan se numără: Bogdan al II-lea (1449 – 1451), Bogdan al III-lea (1504 – 1517), Bogdan (1568 – 1572), fiul lui Al. Lapusneanu, istoricul, filologul şi scriitorul Bogdan Petriceicu Haşdeu.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica