Ada

[Adela, Adelina, Adelin, Athala, Adelaide, Adalberta]
Orginea:
germanică şi ebraică
Potrivit pentru:
Fata


Pe filieră germanică provine de la numele “Adelheida” sau “Adelheidis” compus la rândul lui din “Adel” care înseamnă nobleţe şi “haida” sau “heid” care apare ca element component al celor mai multe nume feminine germanice.

Ada poate proveni şi de la numele “Adela” care la rândul lui este o prelungire al numelui comun “adel” ce înseamnă “nobilime, nobil”.

Termenul s-a impus rapid şi în calitate de prenume, fiind utilizat mai ales în ţări precum Anglia, Franţa, Germania sau Italia.
Există teorii care susţin că Ada este de fapt varianta latină a numelui evreiesc “Adah”. El poate fi un nume independent sau un derivat diminutival care exprimă sentimente de afecţiune, alintare al unui nume frazeologic ‘El’adah „Elohim” ce  înseamnă “a înfrumuseţa, a împodobi”. 

În calendarul creştin a fost atestat în secolul al VII – lea ca nume al unei prinţese: “Fericita Adela” care ulterior a devenit călugăriţă.

Biserica occidentală o sărbătoreşte pe data de 24 decembrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica