Ada

[Adela, Adelina, Adelin, Athala, Adelaide, Adalberta]
Orginea:
germanică şi ebraică
Potrivit pentru:
Fata


Pe filieră germanică provine de la numele “Adelheida” sau “Adelheidis” compus la rândul lui din “Adel” care înseamnă nobleţe şi “haida” sau “heid” care apare ca element component al celor mai multe nume feminine germanice.

Ada poate proveni şi de la numele “Adela” care la rândul lui este o prelungire al numelui comun “adel” ce înseamnă “nobilime, nobil”.

Termenul s-a impus rapid şi în calitate de prenume, fiind utilizat mai ales în ţări precum Anglia, Franţa, Germania sau Italia.
Există teorii care susţin că Ada este de fapt varianta latină a numelui evreiesc “Adah”. El poate fi un nume independent sau un derivat diminutival care exprimă sentimente de afecţiune, alintare al unui nume frazeologic ‘El’adah „Elohim” ce  înseamnă “a înfrumuseţa, a împodobi”. 

În calendarul creştin a fost atestat în secolul al VII – lea ca nume al unei prinţese: “Fericita Adela” care ulterior a devenit călugăriţă.

Biserica occidentală o sărbătoreşte pe data de 24 decembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Zodiile și sănătatea în săptămâna 8-14 august