Vocea subtiata, un semn al andropauzei

Medicii urologi afirma ca subtierea vocii si bufeurile sunt primele semne ale aparitiei andropauzei.
  • Publicat:
Vocea subtiata, un semn al andropauzei
Vocea subtiata, un semn al andropauzei

Medicii urologi afirma ca subtierea vocii si bufeurile sunt primele semne ale aparitiei andropauzei. „Simptomele andropauzei sunt aceleasi ca si la menopauza. Odata cu aparitia andropauzei dorinta sexuala scade, pentru ca dispar anumite caractere ale testosteronului”, spune dr. urolog Ion Luchian.

Specialistii mai precizeaza ca procesul de aparitie al andropauzei poate incepe de pe la varsta de 30 de ani, atunci cand nivelul de testosteron se diminueaza cu 10 la suta, iar scaderea nivelului acesta continua in fiecare deceniu al vietii.

Medicii spun ca testosteronul joaca un rol important in libido, dorinta sexuala, si influenteaza comportamentul emotional. Dupa aceasta varsta, urologii mentioneaza ca apar modificari de ordin emotional, cum ar fi oboseala, iritabilitatea, reducerea capacitatii de concentrare, indiferenta, pierderea stimei de sine si se poate ajunge pana la aparitia depresiei.

In ceea ce priveste activitatea sexuala, fenomenele ce conduc la orgasm sunt diminuate la barbatul de varsta mijlocie, sustin specialistii. Acestia mai precizeaza ca, odata cu aparitia adropauzei, se observa o alterare cantitativa si calitativa a erectiilor, in special a celor nocturne. 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân