Primul Paste impreuna

Sarbatorile au un efect ciudat asupra noastra. Uneori parca nici nu mai stii daca sa te bucuri sau sa-ti pui mainile in cap. Ziua de Paste ar trebui petrecuta alaturi de familie. Dar cand ai o relatie noua, apare si intrebarea: care familie? Iata cateva
  • Publicat:
Primul Paste impreuna
Primul Paste impreuna

Discuta cu partenerul!
Chiar daca esti foarte ocupata cu pregatirile, gaseste-ti timp sa vorbesti cu persoana iubita despre Paste: unde il veti petrece si cu cine. Daca relatia voastra este la inceput de drum probabil ca nu ati avut inca ocazia de a discuta despre lucrurile care ar trebui facute de Paste. Stabiliti care sunt lucrurile pe care le considerati importante cu ceva vreme inainte de Paste.

Vorbiti despre traditii!
Fiecare familie are propriile sale obiceiuri cand vine vorba de sarbatorile traditionale. Din aceasta cauza ar trebui sa va descrieti unul altuia cum decurge o zi de Paste in familia din care proveniti. Acest lucru poate preveni situatiile neplacute in cazul in care va hotarati sa petreceti alaturi de familia ta sau a lui. Discutand despre aceste traditii pe care le are fiecare familie puteti ajunge si la o situatie de compromis pentru viitor, in sensul ca veti realiza propriile voastre traditii in functie de acestea in momentul in care veti forma o familie.

Realizati un plan!
Stabiliti daca veti vizita ambele familii in ziua de Paste sau daca veti alterna, petrecand anul acesta cu familia ta si anul viitor cu a lui. Indiferent de hotarare, este foarte important sa discutati voi si apoi sa luati o decizie pe care sa le-o comunicati si familiilor voastre.
 
Daca vreti sa plecati impreuna intr-o vacanta de Paste, trebuie sa discutati mai intai pentru a va alege fiecare zilele de concediu in functie de celalalt. Este foarte probabil sa nu va puteti lua amandoi concediu in exact aceeasi perioada, dar trebuie sa alegeti cea mai buna varianta in care zilele de concediu se intersecteaza.

Sarbatorile pascale pot constitui o adevarata provocare pentru voi si relatia voastra. Dar ce se intampla daca unul dintre voi are o alta religie? In aceste cazuri situatia se complica, dar bineinteles ca nu este o situatie fara iesire. Comunicare va ajuta sa stabiliti cum veti petrece sarbatorile religioase impreuna pentru a evita conflictele.

Daca vrei ca familia ta sa iti cunoasca iubitul si te-ai hotarat ca acest lucru sa se intample chiar de Paste, sunt cateva reguli importante de care trebuie sa tii seama pentru ca lucrurile sa nu scape de sub control…

1. Pregateste-ti iubitul!
Ai un unchi care are obiceiul de a se dea in spectacol, vreo matusa care incepe sa predice pocainta sau un var care bea cam mult? Ca sa nu ai parte de momente jenante, avertizeaza-ti partenerul cu privire la astfel de “personeje dubioase” ce ar putea fi prezente.  

2. Pregateste-ti familia!
Nu-ti lua familia prin surprindere aparand in ultimul moment cu partenerul tau. Anunta-i cu ceva timp inainte ca vei veni cu iubitul tau si explica-le natura relatiei voastre. Raspunde la intrebarile pe care ti le vor pune (de exemplu: cand va logoditi?, locuiti deja impreuna? etc) pentru a nu-ti pune astfel de intrebari indiscrete la intalnire.

3. Potriviti-va povestile!
Cu totii spunem parintilor sau rudelor adevarul in varianta “usor” modificata cand vine vorba de relatiile amoroase. Indiferent care sunt motivele pentru care v-ati hotarat sa nu spuneti totul despre relatia voastra, trebui sa va potriviti “adevarurile” in asa fel incat sa fie macar asemanatoare…

5. Vorbeste-i despre familia ta!
Povesteste-i cateva dintre intamplarile amuzate ale familiei tale. Astfel il vei ajuta sa ii cunoasca mai bine si ii va oferi chiar si cateva subiecate de discutie care oricum sunt greu de gasit la prima intalnire.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alergiile si intolerantele alimentare
Alergiile si intolerantele alimentare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”