Leacul miraculos din bătrâni pentru tuse, gripă și răceală. Rețeta cu care nu vei da greș niciodată

  • Publicat:
Leacul miraculos din bătrâni pentru tuse, gripă și răceală. Rețeta cu care nu vei da greș niciodată
Sursa foto: shutterstock

Siropul de ridiche neagră, căci despre el vom vorbi azi, este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste. Ameliorează tusea în doar două zile și are numeroase efecte benefice!

Siropul de ridiche neagră: ameliorează gripa, tusea și răceala

Ridichea neagră a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă, fiind un aliat de nădejde în tratarea bolilor digestive, biliare, răcelilor, etc. Ea conține glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, vitaminele B și C, flavonoide, inhibitori. 

Citește și: Curăță ficatul de toxine în mod natural. 5 remedii eficiente hepatoprotectoare

Cum preparăm siropul de ridiche?

Vom avea nevoie de o ridiche mare neagră pe care o vom spăla foarte bine și o vom șterge cu ajutorul unui prosop de hârtie. Vom face o scobitură în interiorul acesteia, lăsând cam 1 centimetru de conținut de jur împrejur. Vom turna miere de albine (sau zahăr brun) până la jumătatea fructului, vom acoperi cu capacul lăsat la îndemână și vom lasă întreg conținutul la macerat peste noapte.

Se iau 2 linguri din acest sirop miraculos de câte ori ne supără tusea sau suntem ragușiți. 

Citește și: Tincturi care calmează rapid durerile în gât

Beneficiile ridichei negre

Ridichea neagră are un efect detoxifiant asupra organismului, sprijinind sănătatea ficatului și funcționarea sa normale. 

Ajută și la combaterea efectelor exceselor alimentare într-un mod natural și eficient, mai ales acum, după sărbători.

Datorită conțintului sau sporit în fibre, consumul de ridiche neagră favorizează tranzitul intestinal și elimina constipațiile. 

Citește și: Ridichi: 4 motive să mănânci zilnic

Mai mult, sulful conținut de ridichea neagră acționează activ și împotriva acneei – sub formă de mască de față făcută în casă (se dă pulpa pe răzătoare și se aplică pe zonele cu probleme, lăsându-se să acționeze preț de 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță).

Surse: worldvision.org, healthline.com, everydayhealth.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân