Fara betisoare in urechi!

Betisoarele de curatat urechile nu sunt recomandate de catre specialistii ORL.
  • Publicat:
Fara betisoare in urechi!
Fara betisoare in urechi!

Canalele auditive sunt mai curate decat crezi. Cu ajutorul unui sistem uimitor, toate impuritatile sunt impinse in afara, astfel incat putem spune ca urechile noastre se curata singure. In aceste conditii, utilizarea betisoarelor pentru o “mai buna” curatienie reprezinta mai mult o agresiune.

Specialistii ORL-isti recomanda stergerea pavilionului extern al urechii cu ajutorul prosopului dupa fiecare dus sau baie. Atat. Este suficient pentru ca urechea sa fie mentinuta intr-o stare de curatenie adecvata. Ceara din urechi nu este, asa cum o considera multe persoane, o murdarie, dimpotriva. Ea are un rol de curatare a canalului auditiv si de protejare impotriva bacteriilor.

Indepartarea ei obsesiva cu ajutorul betisoarelor poate duce la aparitia iritatiilor, dertmatitelor si a infectiilor. In plus, prin aceasta metoda empirica, ceara este impinsa inauntru, formandu-se dopurile. La unele persoane dopurile se formeaza si din pricina productiei de cerum in exces.

In aceasta situatie, medicul de specialitate este singurul in masura sa curete urechea, prin irigare. Dupa o curatare la cabinetul medical este foarte important sa nu se foloseasca betisoarele, intrucat canalele sunt complet curatate, iar ceara poate fi impinsa si mai profund.

In concluzie, renunta la betisoare si nu-ti mai curata urechile… ”dupa ureche”!

Citeste si Evita otita externa acuta
                  Misiune: sanatatea pielii
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paseste cu dreptul in noul anotimp
Paseste cu dreptul in noul anotimp
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”