Cititoarele ne cer sfatul: urgentele ginecologice

Doua dintre cititoarele revistei "Ce se intampla, Doctore?" ne-au cerut sfatul in niste probleme ce reprezinta urgente ginecologice: o posibila infectie vaginala si un san care prezinta secretii si durere. Oana incearca sa gaseasca solutii.
  • Publicat:
Cititoarele ne cer sfatul: urgentele ginecologice
Cititoarele ne cer sfatul: urgentele ginecologice

Doua dintre cititoarele revistei „Ce se intampla, Doctore?” ne-au cerut sfatul in niste probleme ce reprezinta urgente ginecologice: o posibila infectie vaginala si un san care prezinta secretii si durere. Oana incearca sa gaseasca solutii.

Infectie vaginala

„Am 19 ani, sunt din Constanta si am observat in jurul vaginului niste pete maronii care se extind. Imi e rusine sa merg sa ma vada un ginecolog. Nu stiu ce poate fi. Ma puteti ajuta?”

Imi pare rau, dar trebuie sa lasi la o parte rusinea, intrucat medicul ginecolog este pregatit pentru a trata astfel de probleme, dar si cel mai in masura pentru a pune un diagnostic corect si pentru a da tratamentul. Poate fi o afectiune de natura infectioasa ori fungica. Aceasta necesita terapie specifica.

San in suferinta

„Acum o saptamana a inceput sa ma doara un mamelon. La dus, am strans sanul si a iesit din el un lichid incolor. Dupa aceea, durerea s-a atenuat. Trebuie sa imi fac griji? Nu am simtit nimic la palpare.”

Cred ca ar trebui sa va faceti griji si sa mergeti de urgenta la medicul ginecolog. Trebuie sa imi dati si alte detalii: ce varsta aveti, daca ati alaptat de curand, daca ati avut o sarcina sau un avort in luna mare.

Dar in orice caz, secretiile lactate in afara sarcinii indica in unele cazuri o problema la nivelul glandei mamare, o obstructie sau infectie a canalelor glandei, ori un posibil adenom hipofizar sau chiar o tumora mamara. Trebuie sa eliminati toate aceste posibile scenarii negative. Deci mergeti cat mai repede sa faceti o mamografie sau o ecografie mamara.

Citeste si: 3 simptome care te trimit la ginecolog

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân