Cea mai nepotrivită încălțăminte din timpul verii pentru sănătatea picioarelor

O pereche de șlapi sunt alegerea de vacanță a multor persoane, iar asta pentru că sunt ușor de purtat, accesibili oricărui buget și mai ales ușor de transportat în bagaj.
  • Publicat:
Cea mai nepotrivită încălțăminte din timpul verii pentru sănătatea picioarelor
Foto: envato

O pereche de șlapi sunt alegerea de vacanță a multor persoane, iar asta pentru că sunt ușor de purtat, accesibili oricărui buget și mai ales ușor de transportat în bagaj. Însă, acest tip de încălțăminte expune picioarele la câteva riscuri, avertizează un medic ortoped.

@paulthepodiatrist a explicat pe contul lui de TikTok potențialele probleme care pot apărea atunci când porți șlapi și de ce nu ar trebui să-i mai încalți vreodată.

„Se discută mult despre șlapi sau papuci. Multe persoane îi adoră și la fel de multe îi urăsc. Personal, nu i-aș purta”, a spus specialistul.

Nu oferă suport

Primul motiv pentru care specialistul nu îi recomandă este faptul că nu oferă suport, ceea ce înseamnă că poate reprezenta un risc pentru genunchi, șold sau chiar spate și poate produce inflamații la nivelul călcâiului. De cele mai multe ori, cei mai ieftini șlapi sunt și cei mai răi.

„Unele brand-uri pot avea o talpă mult prea plată și subțire, ceea ce nu oferă suport. Prefer să văd șlapi cu puțină talpă și arcuire”.

Nu oferă securitate

Atunci când ajungi să îi porți ani la rând, pe perioade lungi de timp, degetele și-ar putea schimba forma și astfel devine un proces ireversibil. Pentru a preveni această problemă, Paul sugerează să încerci să atașezi o bretea la călcâi pentru mai multă stabilitate în jurul gleznei.

De ce să nu porți șlapi? Nu oferă protecție

Pentru că șlapii expun foarte mult piciorul, șansele să te lovești sau să te tai sunt foarte mari. De asemenea, pielea se poate usca mai repede având în vedere că piciorul este expus mai multor elemente și factori externi. Atunci când pielea este uscată se crapă, iar crăpăturile se pot transforma la rândul lor în răni. Pentru pacienții cu diabet, acesta ar fi un risc crescut.

Adio șlapi! Nu sunt siguri

Atunci când mergi pe stradă este foarte ușor să pici sau să te împiedici.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Hirsutism: cauze, simptome, tratrament
Hirsutism: cauze, simptome, tratrament
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân