Ce se întâmplă dacă iei zilnic Ibuprofen?

Chiar dacă iei un Ibuprofen o dată la șase sau opt ore, pentru mai mult de cinci-șapte zile, nu este recomandat și nici sigur din punct de vedere medical.
  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă iei zilnic Ibuprofen?
Foto: envato / Ce se întâmplă dacă iei zilnic Ibuprofen?

Se întâmplă de multe ori să ne trezim cum dureri de spate, dureri de cap sau crampe menstruale și, care este primul lucru pe care îl facem în acest sens? Corect, luăm un Ibuprofen în speranța că ameliorăm disconfortul. Dacă simptomele sunt prea agresive, cel mai probabil după câteva ore vei vrea să mai iei încă o doză, dar ce se întâmplă daca iei în fiecare zi?

Ce se întâmplă dacă iei Ibuprofen în fiecare zi?

Nu este o idee excelentă să ai acest obicei zilnic. Chiar dacă iei o doză o dată la șase sau opt ore, pentru mai mult de cinci-șapte zile, nu este recomandat și nici sigur din punct de vedere medical. Mai mult de 600mg pe zi nu este recomandat, pentru că Ibuprofenul poate cauza ulcere la stomac dacă acesta este administrat zilnic, pe termen lung și poate afecta rinichii și ficatul.

Medicamentul este cunoscut pentru iritarea stomacului, mai ales atunci când este administrat fără să să fi mâncat înainte. În timp, această iritație se transformă în ulcer, care poate produce arsuri de stomac și intoleranță la alimentele grase, arată Clinica Mayo.

De asemenea, ibuprofenul luat pe termen lung poate distruge țesuturile ficatului și rinichilor, pentru că medicamentul sade circulația sangvină către aceste organe. Dar “daunele” interne nu sunt singurele efecte care trebuie să te îngrijoreze. Dacă iei zilnic ibuprofen te poți confrunta și cu stări de greață și vărsături. Dacă deja iei tratament pentru hipertensiune sau diabet, administrarea de Ibuprofen poate fi periculoasă, pentru că poate crește tensiunea arterială, iar medicamentația poate fi mai puțin eficientă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân