Băuturile cu care să nu iei NICIODATĂ pastilele

Un studiu nou arată efectele consumului medicamentelor cu diferite băuturi. Iată care sunt băuturile cu care să nu iei niciodată pastilele.
  • Publicat:
Băuturile cu care să nu iei NICIODATĂ pastilele
Foto: shutterstock

Dacă citim atent prospectele medicamentelor observăm că se menționează că acestea se administrează cu apă. Există și studii care scot în evidență importanța respectării acestor indicații sugerate de prospectele medicamentelor. Un studiu publiat în numărul din iulie al jurnalului Saudi Pharmaceutical arată efectele consumului medicamentelor de tip pastile, capsule sau tablete, cu diferite băuturi. Așadar, iată care sunt băuturile cu care să nu iei niciodată pastilele.

Băuturile cu care să nu iei niciodată pastilele

Cafea

Cafeaua conține compuși puternici și cafeină care pot interacționa cu medicamentele și, în general, băuturile calde pot schimba compoziția chimică a acestora și timpul de dezintegrare.

Sucul de portocale

Cunoscut pentru conținutul de vitamina C, sucul de portocale este una dintre băuturile care afectează compoziția medicamentelor.

Cola

Sucurile carbogazoase nu sunt deloc prietenoase cu sănătatea noastră în general. Când vine vorba de administrarea unor medicamente, cercetătorii sugerează evitarea băuturilor carbogazoase. Cola este una dintre băuturile care afectează dezintegrarea multor medicamente, excepție făcând cele menite să trateze simptomele alergiei.

Băuturi energizante

Printre băuturile nerecomandate de specialiști se numără și băuturile energizante care au fost atent studiate atunci când intră în contact cu medicația.

Lapte bătut

Deși este un produs nelipsit din multe bucătării, laptele bătut nu este tocmai ideal când vine vorba de administrarea medicației. De fapt, produsele lactate sunt de evitat pentru că ele reduc eficacitatea tratamentului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Chips-uri din Salam Săsesc și Corndog cu Crenvurști din Piept de Pui