Apele minerale, soluția împotriva gripei și răcelii

Apele minerale pot fi soluția în acest sens așadar, nu ezita să le iei în calcul pentru a trata gripa, răceala și alte afecțiuni.
10.09.2021
Apele minerale, soluția împotriva gripei și răcelii
Foto: shutterstock

Odată cu venirea toamnei, ne pândesc după colț peste 200 de virusuri de răceală și gripă. Plus celebrul virus pandemic care tocmai ne încearcă cu cel de-al patrulea val. Caută să îți susții imunitatea și sănătatea cu soluții naturale și nu te sfii să iei în calcul tratamentul balnear în tratarea afecțiunilor respiratorii cronice. Apele minerale pot fi soluția în acest sens așadar, nu ezita să le iei în calcul.

Apele minerale pot reprezenta o soluție?

Resursele naturale cum ar fi apele minerale de mare concentraţie iodurate şi bromurate, sulfuroase de la Băile Govora ajută la ameliorarea multor afecţiuni cronice, inclusiv în afecţiunile respiratorii, fiind indicate atât la copii, dar si la adulţi. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre componența tratamentului balnear, iată ce ți se va întâmpla.

„Prima și cea mai importantă etapă constă în administrarea de ape minerale naturale, în special pentru proprietățile lor antiseptice și antiinflamatorii, care ajung direct în țesuturile afectate, sub formă de aerosoli, pulverizații sau inhalații”, spune dr balnelog Elena Dragomir.

E important să știi că avantajul aerosolilor cu ape minerale sulfuroase, bromurate, iodurate, clorurosodice este că ele ajung în tractul respirator în profunzime. Apa  minerală ce conține sulf are proprietăți antiinflamatorii, reduce infecțiile repetate ale tractului respirator, ajută la regenerarea mucoasei faringiene, întărește sistemul imunitar.

O altă etapă definitorie a tratamentului la băi mizeaă pe kinetoterapie, re-educare respiratorie, hidro-kinetoterapie și climatoterapie – mișcare și gimastică în aer liber, sărac în alergeni și mai puțin poluat, în parcurile balneare.

Ce boli pot fi tratate prin tratament balnear?

Astmul bronșic, sinuzitele cronice, otitele, faringitele, nazofaringitele, rinosinuzitele alergice cronice, traheitele alergice, rinitele cronice, laringitele cronice, bronșitele cronice. În cazul BPOC (bronhopneumopatia cronică obstructivă), află că tratamentul balnear poate îmbunătăți funcția respiratorie și calitatea vieții.

Recomandare video
Cea mai bună pâine pentru slăbire: pastila de dietă