7 lucruri naturale pe care le poți face pentru a te feri de gripă iarna aceasta

  • Publicat:
7 lucruri naturale pe care le poți face pentru a te feri de gripă iarna aceasta

Când temperaturile scad și toată lumea tremură, să te îmbolnăvești de gripa este ultimul lucru pe care ți-l dorești. Cu toate acestea, sezonul gripei este în toi, așa că mulți oameni se confruntă cu această problemă.

Din fericire, există mai multe modalități naturale prin care poți să te pregătești să rămâi sănătos în această perioadă. Iată șapte lucruri simple pe care le poți face pentru a te feri de gripă iarna aceasta: 

Gestionează stresul

Stresul poate expune organismul la riscul de a contracta o boală în această perioadă. Chiar dacă stresul este o reacție tipică la anumite situații, atât cel pe termen scurt, cât și cel pe termen lung pot afecta negativ organismul. Atunci când te confrunți cu stres excesiv, sistemul tău imunitar poate deveni extrem de slăbit, lăsând organismul vulnerabil la amenințări precum gripa.

Găsește o modalitate de a gestiona stresul în această iarnă. Fă yoga sau găsește un hobby relaxant pentru a elibera tensiunea acumulată.

Spală-ți mâinile cât poți de des

Elimină regulat germenii de pe mâini dacă vrei să limitezi expunerea la gripă. Atunci când o persoană infectată atinge o suprafață sau strănută, virusul de pe acele suprafețe sau din aer poate rămâne o amenințare pentru câteva ore.

Și pentru că nu poți ști ce se poate afla pe suprafețele pe care le atingi, cea mai bună opțiune pentru a evita această boală este să îți speli des mâinile cu săpun și apă caldă.

Bea sau fă gargară cu ceai verde

Ceaiul verde este un ingredient antiviral natural care respinge gripa, iar studiile arată că reduce probabilitatea de a dezvolta această boală dacă îl folosești în mod constant pentru gargară. Catehinele din ceai au o proprietăți antioxidante, benefice în lupta împotriva virusului.

Nu trebuie să faci gargară cu ceai dacă oricum îți place să îl bei. Prepară-ți câte o ceașcă de ceai verde de câteva ori pe zi și, pe măsură ce îl bei, știi că îți protejezi sănătatea și starea de bine.

Evită zahărul

Să mănânci alimente care îți cresc starea de bine iarna nu este o idee rea deloc, dar ai în vedere faptul că, atunci când ronțăi alimente bogate în zahăr, acestea îți pot slăbi sistemul imunitar și îți pot lăsa organismul vulnerabil la gripă. Alege gustări sănătoase în această iarnă și redu consumul de zahăr. Încarcă-ți organismul cu nutrienții de care are nevoie pentru a combate germenii care te-ar putea lăsa cu nasul înfundat, febră și dureri musculare.

Fă exerciții fizice 

Sistemul tău imunitar este mecanismul tău de apărare împotriva gripei, iar o modalitate de a-l întări este să rămâi în formă. Exercițiile fizice permit organismului tău să controleze corespunzător inflamația și să lupte împotriva infecțiilor.

Fă-ți o rutină de fitness în această iarnă pentru a-ți întări organismul și sistemul imunitar. Poți să te înfrunți cu frigul pentru o alergare scurtă sau să faci zilnic 10 minute de exerciții cu greutăți, în confortul casei tale. 

Hidratează-te

Apa este cea mai bună prietenă a ta când vine vorba de menținerea hidratării, iar aceasta poate regla nutrienții din organism, eliminând substanțele inutile sau dăunătoare. Bea în mod constant apă în timpul iernii pentru a-ți menține organismul pregătit să reziste gripei.

Evită cafeaua și alte băuturi cofeinizate și alege apa sau ceaiurile calde din plante. Redu și consumul de alcool, deoarece acesta este diuretic și te va deshidrata.

Odihnește-te 

Calitatea și durata somnului determină dacă organismul tău se recuperează complet după activitățile zilnice. În timpul unei nopți obișnuite, corpul tău generează ceea ce ai nevoie pentru a răspunde la infecții în timpul zilei – citokine. Dacă totuși ai fost expus la virus, ai nevoie de o doză serioasă de somn pentru a te recupera și a preveni simptomele supărătoare. Îmbunătățește-ți sănătatea dormind între șapte și nouă ore în fiecare noapte.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân