5 semne clare că ai circulația sangvină proastă

Înaintarea în vârstă vine la pachet cu dureri articulare și o circulație sangvină nu tocmai bună.
  • Publicat:
5 semne clare că ai circulația sangvină proastă
Foto: shutterstock / 5 semne clare că ai o circulație sangvină proastă

Înaintarea în vârstă vine la pachet cu dureri articulare și o circulație sangvină nu tocmai bună. Deși aceste schimbări din procesul de îmbătrânire încep să apară după vârsta de 40 de ani, acestea pot fi determinate și de problemele de sănătate deja existente precum diabetul, afecțiunile cardiovasculare sau problemele arteriale lăsate netratate. Toate acestea pot duce la apariția unor complicații destul de serioase, precum apariția cheagurilor de sânge, ulere și, în cazuri extreme, amputare. Iată care sunt semnele care îți indică faptul că stai prost cu circulația sangvină.

Semne că nu ai circulația sangvină bună

Senzația de înțepături și ace

Atunci când circulația sangvină este redusă poate apărea senzația de furnicături și înțepături în mâini și picioare. Acest lucru se întâmplă deoarece sângele nu ajunge în aceste zone în cantitate suficientă.

Ai mâinile și picioarele reci

Sângele transportă căldura în corp, iar în momentul în care circulația sangvină este redusă, mâinile și picioarele sunt mai reci față de restul corpului. Acest lucru indică faptu că sângele nu ajunge în cantități suficiente.

Apar umflături

Edemele pot fi vizibile pe mâini, glezne și picioare. Atunci când fluidele nu pot circula într-o anumită zonă din organism, apar ca rezultat umflăturile. Cu cât acestea cresc, cu atât vasele de sânge sunt mai presate și zona de umflă.

Apar dureri articulare și crampe musculare

O circulație sangvină slabă poate cauza dureri de picioare, tălpi, brațe și mâini. Când este redusă în mușchi, nutrienții nu pot ajunge în țesuturi și astfel apar crampele musculare.

Culoarea pielii se schimbă

În momentul în care ai circulația sangvină proastă, pielea și țesuturile devin pale sau albastre. În principiu, acest lucru este vizibil la nivelul mâinilor, degetelor, nasului și buzelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân