5 remedii naturale moştenite de la părinţi care pot da rezultate

Gargara cu apă sărată pentru durerile din gât şi supa de pui atunci când eşti răcit , acestea sunt doar câteva dintre remediile de care mama ta ţi-a vorbit la un moment dat. Medicul Holly Greenfield, de la Centrul Medical St Luke din Denver, Colorado, crede că aceste leacuri pot funcţiona în anumite situaţii.
  • Publicat:
5 remedii naturale moştenite de la părinţi care pot da rezultate

Gargară cu apă pentru durerea din gât şi supă de pui atunci când eşti răcit, acestea sunt doar câteva dintre remediile de care mama ta ţi-a vorbit la un moment dat.

Medicul Holly Greenfield, de la Centrul Medical St Luke din Denver, Colorado, crede că aceste leacuri pot funcţiona în anumite situaţii.

Gargară cu apă pentru durerea din gât

Da, gargara, chiar şi cu apă curată, te poate ajuta să ţii la depărtare răceala. Cercetătorii au constatat că persoanele care au făcut gargară de trei ori pe zi în timpul sezonului rece şi al gripei au cu 40% mai puţine şanse de a contracta infecţii la nivelul căilor respiratorii. De asemenea, dacă cineva se îmbolnăveşte, tratamentul poate contribui la reducerea severităţii bolii.

În general, experţii recomandă clătirea cu apă sărată pentru a ameliora anumite simptome, cum ar fi durerile în gât şi congestia. 

Îmbracă-te pentru a preveni o răceală

S-ar putea ca mama ta să fi să fi avut dreptate când te sfătuia să te îmbraci gros ca să nu răceşti.  Un studiu sugerează că sistemul tău imunitar luptă mai bine împotriva virusului la temperaturi înalte atunci când este bine echipat. De asemenea, cercetătorii au descoperit că temperaturile calde pot ajuta la prevenirea răspândirii răcelii.

Miere pentru tuse

O lingură de miere poate ameliora tusea copilului şi îl poate ajuta să doarmă mai bine. Ceaiul fierbinte cu miere este bun pentru liniştirea gâtului. Şi o lingură de miere poate fi la fel de benefică pentru gât ca şi siropul de tuse. Cu toate astea, mierea nu este indicată copiilor cu vârste mai mici de un an, deoarece poate conţine spori ai bacteriei de Clostridium botulinum, care ar putea provoca botulism infantil.

Ghimbir şi mentă pentru greaţă

Ghimbirul brut sau murat poate fi remediul ideal  pentru senzaţia de greaţă, potrivit cercetărilor. Un studiu a analizat un grup de 100 de femei cu cancer de sân avansat şi a constatat că ghimbirul poate combate greaţa  cu care se luptă pacientele după şedinţele de chimioterapie.

De asemenea, uleiul de mentă ameliorează senzaţia de greaţă şi combate vărsăturile ,,Ghimbirul şi menta sunt tratamente bine stabilite pentru greaţă”, adaugă Greenfield. Poţi opta pentru ghimbirul brut sau murat, ceaiul sau bomboanele de ghimbir. În ceea ce priveşte menta, încearcă să savurezi ceaiul sau să inhalezi ulei de mentă.

Supă de pui când eşti răcit

Supa îţi poate face bine atunci când eşti răcit, confirmă cercetările. Un studiu din 2012 a constatat că un compus din supa de pui, carnosina, poate ajuta sistemul imunitar al organismului să lupte cu stadiile incipiente ale gripei. Acest beneficiu este însă unul trecător, pentru că odată ce supa este excretată din organism, beneficiul se termină. Şi dacă remediile mamei nu sunt de ajutor, o vizită la medic este binevenită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”