Trucul cu bicarbonat care ameliorează mâncărimea dată de mușcătura de țânțar

Pentru a ameliora mâncărimea dată de mușcătura de țânțar, iată câteva remedii naturale, dar și un truc cu bicarbonat de sodiu.
  • Publicat:
Trucul cu bicarbonat care ameliorează mâncărimea dată de mușcătura de țânțar
Trucul cu bicarbonat care ameliorează mâncărimea dată de mușcătura de țânțar

Pe timpul verii ne putem confrunta cu mâncărimi din mai multe motive, dar mușcătura de țânțar este una dintre cele mai întâlnite. Să recunoaștem, odată ce apare ne oferă disconfort și ne putem confrunta chiar cu probleme la nivelul pielii. Pentru a ameliora mâncărimea dată de mușcătura de țânțar, iată câteva remedii naturale, dar și un truc cu bicarbonat de sodiu.

Cum să ameliorezi mâncărimea dată de mușcătura de țânțar

Comprese reci

Cel mai simplu este să aplici comprese reci, o pungă cu gheață sau orice are o temperatură redusă. Astfel reduci rapid disconfortul și mâncărimea produsă de mușcătura de țânțar.

Gelul de aloe vera

Aloe vera oferă prospețime, iar aplicată direct pe piele poate ameliora iritațiile și poate îmbunătăți procesul de vindecare. Are proprietăți antiinflamatorii și este excelentă împotriva ciupiturilor de insecte, arsurilor solare sau altor forme de mâncărimi produse de căldură.

Bicarbonatul de sodiu, remediul excelent pentru mușcătura de țânțar

Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a crea o pastă și aplică acea compoziție pe zona care prezintă mâncărimi. Pentru că are efecte antiinflamatorii, acesta ar putea fi cel mai eficient remediu pentru reacțiile alergice, mușcătura de țânțar sau arsurile solare.

Oțetul de mere

Oțetul de mere diluat cu apă și aplicat pe pielea care prezintă mâncărimi, cu ajutorul unei dischete demachiante, poate fi un remediu excelent care să amelioreze senzația de disconfort. Oțetul de mere are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene și ajută la reducerea inflamației produse de arsura solară, mușcătura de insecte sau chiar iritațiile produse de temperaturile crescute.

Vezi AICI mai multe remedii!

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc