Camfor: utilizări, beneficii și contraindicații

  • Publicat:
Camfor: utilizări, beneficii și contraindicații

Proprietățile camforului, rășinii albe care se recoltează de la arborele Cinnamomum camphora (arborele de camfor), nu sunt foarte cunoscute la noi. Deși se regăsește de secole în produsele farmaceutice, în ultimii ani camforul a mai pierdut ceva teren în favoarea uleiurilor de eucalipt și mentol.

Așadar, nefiind atât de cunoscut, acest camfor, originar din sudul Chinei, nu are mare căutare în țara noastră. Drept urmare, pentru a face cunoscute toate beneficiile acestei rășini, te invităm să parcurgi următorul articol.

Rășina de la arborele de camfor se recoltează numai de la copacii trecuți de 50 de ani. Camforul este un ingredient prețios, fiind un panaceu natural, datorită proprietătilor pe care acesta le are asupra organismului. Este antimicrobian, antiviral, antiinflamator, analgezic, revulsiv, antipruriginos, stimulator a circulației sanguine, expectorant, antinevralgic, antifebril și antireumatic.

Cum se folosește camforul?

Dacă pe vremuri camforul era folosit atât pentru uzul extern cât și pentru cel intern, pentru tratarea mai multor afecțiuni, fără nicio restricție medicală, astăzi, medicii recomandă folosirea cu prudență a acestuia. Administrat pe cale orală, într-o cantitate mai mare de două grame, camforul poate provoca efecte toxice la adulți.

În zilele noastre, camforul se găsește sub formă de tablete (pentru a ține animalele la distanță), unguent și cremă (pentru calmarea durerilor și stimularea circulației sanguine), de soluție hidroalcoolică camforată (pentru frecție), dar și ca ulei esențial (pentru calmarea tusei și eliberarea căilor respiratorii).

Naturalis ArtroSuport gel emulsionat

ArtroSuport sub formă de gel emulsionat a fost conceput pentru a ameliora durererea și rigiditatea musculară locală. Datorită substanțelor active din compoziție, produsul destinde musculatura încordată și contractată, calmând durerea acută de origine reumatică, prin producerea unui efect intens de încălzire la nivelul zonei afectate.

Salicilatul de metil din uleiul de Gaultheria procumbens intensifică circulația sangvină din capilare, asigurând o senzație plăcută de căldură pe care camforul din compoziție o accentuează și o menține.

Efectul analgezic al produsului este susținut de prezența extractelor de gheara diavolului si arnica, substanțe vegetale cu efect dovedit clinic în tratamentul afecțiunilor reumatice. Acest produs este potrivit pentru adulti și copii de peste 12 ani.

Beneficiile lui ArtroSuport gel emulsionat:

  • intensifică microcirculația la nivelul pielii și produce o senzație plăcută de încălzire;
  • calmează durerea și rigiditatea musculară;
  • relaxează musculatura tensionată și contractată;
  • susține recuperarea musculară după exercițiile fizice sau efort fizic intens;
  • ameliorează durerea acută din afecțiunile reumatice;
  • nu conține conservanți.

ArtroSuport gel emulsionat a fost Votat Produsul Anului 2022 la categoria „Produse topice – Sistem osteoarticular”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Condimentul salvator pentru pacienții cu diabet
Condimentul salvator pentru pacienții cu diabet
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute