Piccata din piept de pui cu lămâie

Această reţetă pe bază de piept de pui, în acelaşi timp simplă şi rafinată, este un fel de mâncare originar din Italia, care este servit de obicei cu garnitură de cartofi la cuptor.
Piccata din piept de pui cu lămâie

Această reţetă pe bază de piept de pui, în acelaşi timp simplă şi rafinată, este un fel de mâncare originar din Italia, care este servit de obicei cu garnitură de cartofi la cuptor.

Ingrediente pentru patru porţii

4 piepţi de pui fără piele şi os
un ou
3 linguri de suc de lămâie
40 grame făină
un vârf de cuţit praf de usturoi
un vârf de cuţit de boia (iute sau dulce, după gust)
57 grame de unt
115 grame supă de pui

Mod de preparare:

Într-un bol, bateţi oul cu o lingură de suc de lămâie, apoi daţi la o parte. Într-o farfurie adâncă, amestecaţi făina, pudra de usturoi şi boiaua. Înmuiaţi bucăţile de pui în amestecul de ou cu lămâie, apoi în făina cu condimente.

Într-o tigaie mare, topiţi untul şi rumeniţi bucăţile de pui.

Adăugaţi două linguri de suc de lămâie în supa de pui clocotită, apoi turnaţi lichidul în tigaie. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit timp de 20 de minute, întorcând bucăţile de pui după 10 minute, până devin fragede. Serviţi cu cartofi la cuptor şi cu un pahar cu vin alb sec.

Sursa: Mediafax.

Pastramă de oaie la grătar
Pastramă de oaie la grătar