Cartofi umpluţi cu broccoli şi pui

Pentru serile speciale alături de familie, poţi să recurgi la reţete care se prepară uşor şi rapid. Îţi propunem să jonglezi cu cele mai savuroase ingrediente şi să le oferi celor dragi o gustare de seară delicioasă: Cartofi umpluţi cu broccoli şi pui.
  • Publicat:
Cartofi umpluţi cu broccoli şi pui

Pentru serile speciale alături de familie, poţi să recurgi la reţete care se prepară uşor şi rapid.

Îţi propunem să jonglezi cu cele mai savuroase ingrediente şi să le oferi celor dragi o gustare de seară delicioasă: Cartofi umpluţi cu broccoli şi pui.

Ingrediente:

  • 6 cartofi mari
  • ulei de măsline
  • 50 gr. unt
  • ½ cană iaurt
  • piper măcinat
  • 1 cană broccoli (fiert)
  • 1 cană pui fiert
  • 5 felii bacon tocat
  • caşcaval ras

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul şi între timp spălăm cartofii, îi ungem cu puţin ulei de măsline şi presărăm un vârf de sare pe suprafaţa acestora.

Îi băgăm la cuptor pentru 45 min. până devin fragezi. Dupa ce îi scoatem de la cuptor, îi tăiem pe lung, astfel încât să putem scoate miezul cartofului, pe care îl punem într-un vas adânc.

În acest vas vom adăuga untul, caşcavalul ras şi iaurtul, amestecăm energic până obţinem o compoziţie omogenă şi adăugam sare şi piper după gust.

Aşezăm apoi amestecul înapoi în cojile de cartofi, peste care adăugam broccoli şi pui, apăsând dacă este necesar.

Presărăm câteva feliuţe de bacon deasupra şi apoi introducem cartofii umpluţi la cuptor pentru încă 10 min. Preparatul pentru o cină în tihnă alături de cei dragi este gata de a fi savurat!

Sursa: Koliba

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”