Barbatii fac constant comparatii intre femei

Barbati cazuti in plasele femeilor frumoase, femei disperate sa-si apere teritoriile... Iti suna cunoscut? Tentatii sexuale sunt peste tot, insa ceea ce face diferenta este modul de abordare specific celor doua sexe si, nu in ultimul rand, consecintele asupra relatiilor generic intitulate “oficiale”.
  • Publicat:
Barbatii fac constant comparatii intre femei
Barbatii fac constant comparatii intre femei

Barbati cazuti in plasele femeilor frumoase, femei disperate sa-si apere teritoriile… Iti suna cunoscut? Tentatii sexuale sunt peste tot, insa ceea ce face diferenta este modul de abordare specific celor doua sexe si, nu in ultimul rand, consecintele asupra relatiilor generic intitulate “oficiale”.

Interactiunea cu o femeie singura si foarte sexi ii determina pe barbati sa-si priveasca intr-un mod depreciativ partenera de viata. Pe de alta parte insa, odata ce drumul lor s-a intersectat cu un holtei fermecator, femeile incep sa duca o lupta asidua pentru a intari relatia in care sunt implicate.

Bazandu-se pe aceste doua observatii, cercetatorii au tras o singura concluzie: in timp ce barbatii considera ca flirtul cu femei atractive nu le pericliteaza relatia, femeile nu sunt de aceeasi parere. Ele au tendinta de a-si apara relatia mai mult atunci cand vreun burlac ravasitor apare prin peisaj.

Iata insa si o veste buna, greu de crezut, insa dovedita stiintific: barbatii se pot autoeduca sa respinga avansurile unei femei frumoase atunci cand simt ca flirtul devine primejdios relatiei lor. Cu toate acestea, “oficialele” au de suferit, intrucat nu mai sunt privite cu aceeasi ochi, ca la inceputul relatiei. Barbatii incep invariabil sa faca tot soiul de comparatii intre partenerele lor si femeile cu care flirteaza, la finele carora cele din urma ies mereu in avantaj.

Autorii studiului sustin ca femeile sunt invatate, de-a lungul vietii, ca trebuie sa fie cat se poate de precaute la avansurile venite din partea unui barbat. Nu de alta, dar frumosul in cauza le-ar putea perturba serios linistea conjugala. In ce-i priveste pe barbati, lucrurile sunt ceva mai complicate.

Ei sunt nevoiti sa elaboreze tot felul de strategii pentru a se feri de femeile frumoase care vor sa-i prinda in plasa (!). Cu toate ca, nu de putine ori, strategiile lor se dovedesc a fi adevarate esecuri, este de apreciat efortul lor (!!)

Urmărește CSID.ro pe Google News
A venit vremea sa va mutati impreuna?
A venit vremea sa va mutati impreuna?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”