Această versiune de shakshuka combină sosul clasic de roșii cu ouă poșate direct în tigaie și cu un plus de savoare: Cârnații Grătărescu de la Cris-Tim. Sunt înveliți în maț natural, au Eticheta Curată, adică nu conţin: gluten, soia, amidon, arome artificiale sau monoglutamat de sodiu adăugat. În plus, usturoiul și boabele de muștar din compoziție le oferă un gust intens, ideal pentru preparate rustice și pline de personalitate.
Taie Cârnații Grătărescu de la Cris-Tim în rondele și rumenește-i într-o tigaie bine încinsă cu puțin ulei. Aromele naturale de usturoi și boabe de muștar se vor intensifica pe măsură ce se prăjesc. Scoate-i apoi într-un bol.
În aceeași tigaie, adaugă ceapa și gătește-o până devine translucidă. Adaugă ardeiul și continuă sotarea până când se înmoaie. Adaugă usturoiul, boiaua, chimionul și paprika afumată. Gătește un minut pentru a elibera aromele, apoi toarnă roșiile tocate. Lasă totul să fiarbă la foc mic 10-12 minute, până când sosul se îngroașă.
Pune rondelele de Cârnați Grătărescu de la Cris-Tim înapoi în sos și lasă-le să se combine cu aromele timp de câteva minute.
Fă 4 gropițe în sos și sparge câte un ou în fiecare. Acoperă tigaia și gătește 5-8 minute, în funcție de cât de tari preferi gălbenușurile. Gustă și potrivește condimentele. Presară pătrunjel sau coriandru proaspăt. Dacă îți place, adaugă câteva cuburi de brânză feta.
Foto: shutterstock