Rețetă fasole cu cârnați Grătărescu

  • Publicat:
Rețetă fasole cu cârnați Grătărescu
Rețetă fasole cu cârnați Grătărescu

Nu știi ce să mai gătești? Ce-ai spune de o rețetă clasică de fasole cu cârnați, dar dusă la un alt nivel? Ei bine, spun „dusă la un alt nivel” pentru că îți propun pentru această rețetă să folosești Cârnații Grătărescu în maț natural de la Cris-Tim. Este un produs cu eticheta curată, care nu conține soia, gluten, arome artificiale sau monoglutamat de sodiu adăugat și unde mai pui că au și usturoi și boabe de muștar? O combinație care-ți lasă gura apă!

Rețetă fasole cu cârnați Grătărescu

Ingrediente pentru patru porții:

  • Fasole uscată– 500g
  • Cârnați Grătărescu Cris-Tim– 400-500g
  • Ceapă– 2 bucăți mari
  • Morcov– 1 bucată
  • Țelină– 1 felie groasă
  • Usturoi– 2-3 căței
  • Foi de dafin– 2
  • Boia dulce– 1 linguriță
  • Cimbru uscat– ½ linguriță
  • Sare, piper după gust
  • Ulei– 3 linguri
  • Pastă de roșii– 2 linguri

Mod de preparare:

Se spală fasolea și se pune la înmuiat peste noapte. Se fierbe în 2-3 ape (aruncând prima apă după primele 10-15 minute de fiert), apoi se fierbe cu legumele (ceapă, morcov, țelină) și condimentele (foi de dafin, cimbru).

Se prăjesc Cârnații Grătărescu Cris-Tim în puțin ulei, până se rumenesc bine.

Se călește ceapa tocată, se adaugă usturoiul, boiaua, pasta de roșii, și puțină apă din zeama fasolei. Se adaugă cârnații și fasolea scursă. Se lasă la fiert 10-15 minute, pentru ca aromele să se combine. Se gustă și se potrivește de sare și piper. Se poate da la cuptor 10 minute pentru rumenire ușoară.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult